Kürdistan Demokrat Partisi'nden PKK/HDP'ye sert yanıt

Kürdistan Demokrat Partisi'nden PKK/HDP'ye sert yanıt

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), HDP Eşbaşakanı Selahattin Demirtaş ve KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın Şengal ve Irak’a yönelik açıklamalarına sert sözlerle yanıt verdi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kürdistan Parlamentosu Grubu, bugün konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamda, Selahattin Demirtaş’ın Şengal için “kanton” önerisi eleştirilerek, “Kurtarılması uğruna kanı dökülenler dışında kimse Şengal hakkında konuşma hakkına sahip değildir" denildi.

Açıklamada, Cemil Bayık’ın Irak için “toprak bütünlüğüne” vurgu yapması ise, “Bu kime hizmet eder?” sorusuyla eleştirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Özgür dünyanın halkları, teröre karşı mücadele edenler ve Kürdistan halkının tamamı Peşmerge Güçleri’nin zaferlerine sevinir ve bir umut kaynağı olarak bakarken, maalesef bir yandan da Kürtler’in sorunlarının çözümüne faydası olmayan ve ancak Kürt düşmanlarının sevindiği bazı sözler sarfedilmektedir.”

Kürdistan halkı tarih boyunca topraklarının bölünmesine karşı çıktığı vurgulanan açıklamada, “ Sayın Demirtaş Şengal’den Celevla’ya kadar peşmergelerin kanıyla elde edilen zaferleri kutlamak yerine, Şengal için kanton önerisinde bulunuyor. Şengal, Kürdistan topraklarının bölünmesine karşı verilen mücadelenin önemli bir parçasıdır” denildi.

KDP’nin açıklamasında, “ Şengal hakkında Şengalliler, Kürdistan Bölgesi’nin meşru kurumları ve kurtarılmasında kanı dökülenler dışında hiç kimse söz hakkına sahip değildir” ifadesi de yer aldı. (Rûdaw)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.