Kürdistan rektörlerinden Van TSO'ya ziyaret

Kürdistan rektörlerinden Van TSO'ya ziyaret

Güney Kürdistan'daki 6 üniversitenin rektörleri, Van Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Van’da bulunan Irak Kürdistan Bölgesi rektör ve rektör yardımcılarından oluşan heyet, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

Heyete seslenen Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Van, coğrafyasının en önemli kentlerinden biridir. Birbirimizi geç tanıdık. Ama bundan sonra birlikte çok önemli çalışmalara imza atabiliriz” ifadesini kullandı.

Takva, sözlerini şöyle sürdürdü: “Van kadim bir şehirdir ve her zaman çok önemli bir merkez olmuştur. Bunun farkındayız. Irak Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerimizin gelişmesi noktasında çalışmalar yapıyoruz. Bu nedenle Y.Y.Ü. DAKA ve Van TSO olarak Erbil’de işbirliği ofisi açıyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız ikili ilişkilerle ekonomik, kültürel anlamda işbirlikleri sağlamaktır.” dedi.

“Van’ın önemli bir kent olduğunu anladık”

Üniversite yöneticileri adına konuşan Zaho Üniversitesi Rektörü Lazgin A. Jamil ise, “Öncelikle Van'da bu güzel şehirde olduğumuz için mutluyuz. Üniversiteler arası işbirliği için buraya geldik. Ancak, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi noktasında da çalışmalarımız var. Bu nedenle Van TSO ve Erbil Ticaret ve Sanayi Odaları arasında başlayacak işbirliği çalışmaları bizler içinde çok önemli. Bizlere yapılan sunumla Van’ın önemli bir kent olduğunu anlamış olduk. Biz de buradan edindiğimiz bilgileri kendi bulunduğumuz ülkedeki insanlara anlatacağız.” şeklinde konuştu.

Van TSO’yu ziyaret eden rektör ve rektör yardımcılarından oluşan heyete Van ABİGEM tarafından Van’ın ekonomik potansiyeli hakkında İngilizce sunum yapıldı.

Van TSO Yönetim Kurulu, Irak Kürdistan Bölgesi rektör ve rektör yardımcılarından oluşan heyet onuruna iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Van TSO Başkanı Necdet Takva ve Y.Y.Ü. Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal da katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler