Kürdistan yönetimi: Bağdat'ta petrolden pay vermeyecek

Kürdistan yönetimi: Bağdat'ta petrolden pay vermeyecek

Kürdistan Maliye Bakanı Rebaz Muhammet, ihraç edilen petrolden Bağdat yönetimine pay vermeyeceklerini, Bağdat'ın bu konuda bilgilendirildiğini söyledi

Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Maliye Bakanı Rebaz Muhammet, Türkiye üzerinden ihraç ettikleri petrol parasının tamamını bütçelerine aktaracaklarını bildirdi. 

Muhammet, Kürt bölgesinden boru hattıyla ihraç edilen petrol parasının tamamını almak için hazırlık yaptıklarını söyledi. 

Muhammet, şöyle konuştu:

"Merkezi Bağdat hükümeti, 7 aydır bütçemizi kesiyor. Bu açığı kapatmak için satılan petrolden aldığımız yüzde 17'lik kısmı, yüzde 100'e çıkaracağız. Kuveyt'e ödenecek savaş tazminatını da söz konusu petrol gelirinden ödeyeceğiz. Ramazandan sonra başlayacak uygulama hakkında Bağdat hükümeti haberdar edildi."

1 MİLYON 400 BİN KİŞİ MAAŞ ALIYOR

"Kürdistan bölgesinde 1 milyon 400 bin kişinin hükümetten maaş aldığı" bilgisini paylaşan Muhammet, "Çift maaş alanlar da var. Bu maaşları ödememiz için her ay elimize 1 milyar dolar geçmesi gerekiyor. Ancak ne yazık ki Bağdat, bütçedeki bu payımızı göndermiyor" dedi. 

İçinde bulundukları ekonomik krizden kurtulmak için petrol sevkiyatını artırmak zorunda olduklarına işaret eden Muhammet, "Erbil ile Bağdat arasındaki sorunlar çözülsün ya da çözülmesin biz yıl sonuna kadar ihraç edilen petrolü günlük 1 milyon varile çıkarmayı hedefliyoruz. Eğer bu sevkiyat gerçekleşirse bölgemizde yaşanan kriz büyük ölçüde çözülür" diye konuştu. Muhammet, mevcut krizden çıkmak için hiçbir ülkeden borç para talebinde bulunmadıklarını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.