Kürdistan’dan Türkiye’ye 7,8 milyon varillik petrol sevkıyatı

Kürdistan’dan Türkiye’ye 7,8 milyon varillik petrol sevkıyatı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak’tan Türkiye’ye 7,8 milyon varillik petrol sevkıyat yapıldığını, yüklenen 7. tankerin de uluslararası pazarlara yönlendirildiğini bildirdi.

Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kürdistan’dan Türkiye’ye 7,8 milyon varillik petrol sevkıyat yapıldığını, yüklenen 7. tankerin de uluslararası pazarlara yönlendirildiğini bildirdi.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güney Kürdistan'dan Türkiye’ye 7,8 milyon varillik petrol sevkıyat yapıldığını, yüklenen 7. tankerin de uluslararası pazarlara yönlendirildiğini bildirdi. Yıldız, ’Türkiye’den 6,5 milyon varillik sevkıyat yapıldı. Borulamayla ilgili bazı çalışmalar yapıldığı için bugün itibariyle sevkıyat söz konusu değil’ dedi.
 
Bakan Yıldız, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TUMMER) yönetimini kabul toplantısının ardından basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldız, Irak’ta kamu ve özel sektör tarafından yapılan özel hukuk hükümlerine tabi sözleşmelerin devam ettiğini söyledi.
 
’IŞİD hangi vesileyle olursa olsun bizim muhatabımız değildir. Enerji sektörüyle ilgili çalışmaları bu yönde yapıyoruz’ diyen Yıldız, şöyle konuştu:
 
’Orada bazı sahaların, blokların el değiştirmesi söz konusu. Çok ciddi bir siyasi istikrarsızlık var, ancak bu bizim bakış açımızı değiştirmiyor. Şu ana kadar Türkiye’ye 7,8 milyon varillik bir sevkıyat yapıldı. 7. tanker de yüklendi ve sevkıyatı yapıldı.
Sevkıyatı yapılan petrolün Irak petrolü olduğunu ifade eden Yıldız, ’’Oluşan gelirler de Irak anayasasına göre kendilerinin belirlediği oranlarda olacaktır. Şu ana kadar Türkiye’den 6,5 milyon varillik sevkıyat yapıldı. Borulamayla ilgili bazı çalışmalar yapıldığı için bugün itibariyle sevkıyat söz konusu değil.’ dedi.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.