"Kürecik Radar Üssü Kapatılsın!"

"Kürecik Radar Üssü Kapatılsın!"

​Malatya’nın Akçadağ ilçesinde Kürecik Radar Üssünün Kapatılması için basın açıklaması düzenlendi.

Türkiye Direniş Cephesi Dostları tarafından oluşturulan, Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır Platformu tarafından, Malatya’nın Kürecik ilçesinde bulunan Kürecik NATO Erken Uyarı Radar Üssü’nün kapatılması istemiyle Kürecik girişinde basın açıklaması düzenlendi.

Platform adına basın açıklaması yapan Aktivist Bahir Aydın, 27 Mayıs’ta Kürecik Füze Kalkan Üssü önünde basın açıklaması gerçekleştirmek istediklerini fakat bir türlü izin alamadıklarını ifade etti.

Aydın, “Büyük şeytan Amerika’nın, aklı noksan başkanı Trump’un aldığı karar neticesinde, ABD’nin büyükelçiliği Tel Aviv’den, siyonist işgali altındaki Kudüs’e taşındı. Müslümanların duygularını rencide eden bu hadise ile eş zamanlı olarak Gazze’de 54 kişi, katil israil askerlerinin kurşunları ile şehit edildi, binlercesi de yaralandı. Bizler Türkiye Direniş Cephesi Dostları olarak, ABD elçiliğinin Kudüs açılmasını, siyonist rejimin tamamen barışçıl gösteriler düzenleyen Filistinli Müslümanları acımasızca katletmesini ve Ortadoğu’nun bağrına bir hançer gibi saplanan siyonist rejimin güvenliğini sağlayan, Kürecik erken uyarı radar üssünün ve ülkemizdeki ihanet yuvaları olan tüm NATO üslerinin derhal kapatılmasını talep ettik. Akçadağ Kaymakamlığına 27 Mayıs 2018’de kitlesel bir basın açıklaması yapmak talebiyle izin başvurusunda bulunduk. Kamuoyunun da çok yakından takip ettiği gibi, geçtiğimiz aralık ayından bu yana hem Malatya Valiliğine, hem de Akçadağ Kaymakamlığına bu konularla ilgili basın açıklaması yapma talebiyle, 7 defa resmi müracaatta bulunmamıza rağmen her seferinde taleplerimiz reddedildi. Hükümetin, Kudüs ve Filistin konusundaki haklı söylemlerine rağmen bizlere ABD, israil ve NATO’yu protesto etme izninin verilmemesine bir anlam veremiyoruz. Acaba bu karar, yerel mülki amirlerden mi, yoksa iktidardan mı kaynaklanmaktadır, merak etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

“Radar üssünün kapatılmasını talep ediyoruz” diyen Aydın, “Bizimle beraber, Türkiye kamuoyunun da bu konuya cevap aradığını biliyoruz. Milletimiz iktidardan bir STK gibi davranmasını değil, iktidar olduğunun bilinci ile siyonist israil ve büyük şeytan ABD ile tüm ilişkilerini sonlandırıp hiç vakit geçirmeden derhal elçilikleri kapatmasını istemekte ve beklemektedir. Siyonist rejim güçten anlamaktadır. Geçtiğimiz günlerde direniş cephesi adına Suriye’den, Golan’daki stratejik siyonist israil askeri üslerine düzenlenen füze saldırılarının yüreğimizi ferahlattığını ifade etmek isteriz. Bu vesile ile direniş cephesinin tüm bileşenlerini muhabbetle, sevgiyle selamlıyoruz. İslam dünyasını derinden yaralayan, gelişmeler dikkate alındığında Akçadağ Kaymakamlığını söz konusu talebimize olumlu cevap vereceğini umut ediyoruz. Türkiye direniş cephesi dostları olarak, ABD, israil ve NATO üsleri kapatılıncaya kadar bu haklı talebimizin peşinde olacağız. Kahrolsun ABD, Kahrolsun israil sloganını Anadolu’da yükseltmeye devam edeceğiz. Siyonistler şunu iyi bilmeli ki, her yerde onların enselerinde olacağız. Ezilen tüm halkların feryadını dile getirmek için buradayız. israil, yeryüzünde var oldukça bu felaket bitmeyecek. Bu terör şebekesinin yok oluşu adına, ülkemizin ilk adımı atmasını yani Kürecik Radar Üssünü Kapatmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.