Küresel güçler Müslümanları birbirleriyle savaştırmak istiyor

Küresel güçler Müslümanları birbirleriyle savaştırmak istiyor

Kabil’deki onlarca âlim ve din adamlarının hayatını kaybettiği saldırıya tepki gösteren İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Salih Gültekin, emperyalistlerin ve küresel güçlerin Müslümanları birbirleriyle savaştırmak istediğini söyledi.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Üyesi Molla Salih Gültekin, Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen Mevlid etkinliğinde onlarca âlim ve din adamlarının hayatını kaybettiği bombalı saldırıya tepki gösterdi.

Saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyleyen Gültekin, "Müslümanların birbirlerine saldırmaları, zarar vermeleri İslam, cihad kültüründe yoktur. Gayri Müslimlerin ibadetlerine dahi zarar verilmediğini İslam literatüründe görüyoruz. Peygamberimizin ashabı döneminde kesinlikle ordu bir yere saldırması gerekirken savaş halinde dahi ibadethanelere, din adamlarına, ibadethanelere sığınan insanlara dokunulmadığını ve onların dokunmasızlıklarının olduğunu tarihte görüyoruz. Mevlid etkinliği için bir araya gelen insanlara saldırmak kesinlikle İslam’ın hiçbir yerinde yoktur." dedi.

"Müslüman’ın Müslüman’a kanı helal değildir"

Emperyalistlerin Müslümanları birbirlerine kırdırtmak istediğini ifade eden Gültekin, "Müslüman Müslüman’a zarar veremez. Müslüman’ın Müslüman’a kanı helal değildir. Bunu, iyi bilmek lazım. Bizler bunu asla kabul etmiyoruz. Bir Müslüman’ın çarşısına, ibadethanesine, medresesine, okuluna saldırmak kesinlikle haramdır. Burada kârlı çıkan emperyalizmdir, küfür cenahıdır. Bunu yapan da Müslümanları birbirlerine karşı savaştırmak isteyen emperyalizm ve küresel güçlerdir." diye konuştu.

"Bundan faydalanan küfür cenahı ve emperyalizmdir"

Saldırının arkasındaki gücün emperyalizm olduğuna dikkat çeken Gültekin, "Bundan faydalananda küfür cenahı ve emperyalizmdir. Bu konuda biz Müslümanlar uyanık olmamız gerekir. Vahdet, birlik ve beraberlik içerisinde, İslam’ın emrettiği kardeşlik çerçevesi içerisinde birbirimizin elini tutup, kenetlenip bu tür provokasyon oyunlarına mahal vermememiz lazım. Rabbimizin ve Peygamberimizin bize emrettiği o kardeşliği içimizde ikame ettiğimiz zaman bu oyunlara Müslümanlar gelmez." ifadelerini kullandı.

"Emperyalistlerin oyununu yok etmemiz gerekir"

Gültekin, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Vahdet, birlik ve beraberlik içerisinde emperyalistlerin bu oyununu yok etmemiz gerekir. Dünya Müslümanları olarak bundan dersler çıkarmamız lazım. Müslümanların içinde ekilmek istenilen fitne tohumlarına kanmamamız, kandırılmamamız lazım. Bu olaydan ders alıp daha çok birbirimizi sevmeliyiz. Bu tür olaylara gelmememiz gerekir. Özellikle gençliğimizi bu konuda uyarmamız lazım. Kıyamete kadar bu oyunlar devam edecek. Küresel güçler, Müslümanları parçalamak, onları yok etmek adına her şeyi yaparlar. Bu yüzden bizler uyanık olmalıyız."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.