“Kürt Gençlerinin medreselere ihtiyacı var”

“Kürt Gençlerinin medreselere ihtiyacı var”

Dedesi Ahmet Bedevi Hazretleri adına Siirt’te bir medrese inşa eden medrese âlimi Abdürrahim Baskın, Kürt gençlerinin medrese eğitimine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Dedesi Ahmet Bedevi Hazretleri adına Siirt’te bir medrese inşa ederek eğitime başlayan Molla Abdürrahim Baskın, bölgede medrese ihtiyacının olduğunu ve Kürt gençlerinin İslami bir şuura sahip olmaları için medrese eğitimine ciddi bir ihtiyacın olduğunu söyledi.

Medresenin açılış programına Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Tillo âlimlerinden, Molla Bedreddin Sancar, Molla Burhaneddin Mücahidi, Şeyh Bedreddin Memduhoğlu, Kurtalan Zokayde Şeyhlerinden, Fethullah Sevgili, Numan Sevgili ile bölgeden çok sayıda âlim ve kanaat önderi, siyasi parti ile STK temsilcileri, bazı kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Medresenin açılışı Kur’an Tilaveti ile başladı. Okunan Mevlid-i Şerif’in ardından misafirlere, yemek ikramında bulunuldu. Yemeğin sonunda Siirt İl Müftüsü yemek duası yaptı.

“Medresenin yapımına katkısı olan bütün Müslümanlardan Allah razı olsun”

Açılış programı sonrası İLKHA’ ya değerlendirmelerde bulunan Molla Abdürrahim Baskın, bölgenin medrese eğitimine ciddi bir ihtiyaç duyduğunu söyleyerek şu açıklamalarda bulundu.

“Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde medreselere ciddi ihtiyaç var. Kürt gençlerinin yanlış yerlere gitmemesi için onlara İslami bir şuur kazanabilecekleri alanlara yönlendirmeliyiz. Bu da medreselerle mümkündür. Biz de bu amaçla bu medreseyi yaptık. Medreseyi, dedem Ahmet Bedevi Hazretleri adına açtık. Medresenin yapımına katkısı olan bütün Müslümanlardan Allah razı olsun.”

“İslam’a hizmetkâr olacağız”

Medresede Arapça gramer dersleri başta olmak üzere hadis, tefsir ve diğer dini ilimlerin okutulacağını belirten Molla Abdürrahim Baskın, “Burada, icazet verdiğim talebelerim var Tillo’dan icazet almış ve burada ders verecek olan arkadaşlarım bana yardımcı olup ders veriyorlar. Dedelerimize yakışır bir şekilde İslam’a hizmet etmeye çalışacağız. Bu gençlerimizin yanlış yere gitmemeleri, çekilmemeleri için onları baş tacı yapacağız. İslam’a hizmetkâr olacağız ve elimizden geldiği kadarıyla onlara İslami bir şuur ve bilinç aşılayacağız.” şeklinde konuştu. (Murat Orhan İLKHA)













































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler