"Kürt halkının tüm meşru haklarını vermeye çağırıyoruz."

"Kürt halkının tüm meşru haklarını vermeye çağırıyoruz."

Kürdistan Alimleri İnisiyatifi Suriye ve Irak'ta yaşanan katliamlar kınanarak bölgede katliam yapan güçler telin edildi.

DİYARBAKIR - İnisiyatif adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Bakır Karadeniz, tarihten bu yana Kürdistan bölgesinde haddini bilen, barışçıl, dindar, imanlı, insan haklarına riayetkar, Allahtan korkan zararsız ve dürüst bir millet olan Kürtlere karşı katliamlar yapıldığını belirtilerek, bu katliamların ismi Müslüman olanlar tarafından yapılıyor olmasını telin ettiklerini söyledi.

 

Müslümanların hiçbir şekilde haksız yere bir cana kıymasının mümkün olmadığını ve Allah’ın ayeti kerimede haksız yere bir cana kast edenlerin bütün insanlığı öldürmüş olabileceği uyarısında bulunduğunu hatırlatan Karadeniz, Peygamberimizin Bedir savaşında ele geçirdiği esirlere karşı muamelesinin bu günkü Müslümanlar tarafından örnek alınması gerektiğinin altını çizdi.

 

Müslüman, Hıristiyan, Asuri, Şii, Sünni, Kürt, Türk, Arap ve Fars, sivil ve Asker demeden bölgede yapılan katliamların hoş görülemeyeceğini söyledi.

 

Karadeniz, “Kürdistan Alimleri olarak, Kürdistan’ın her dört parçasındaki devletleri, özellikle Türk devletinin yeni hükümetini Kürt halkına karşı yaptıkları zulmü telafi etmeye ve Kürt halkının tüm meşru olan haklarını vermeye çağırıyoruz.” dedi. (Hamza Adiyaman –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.