Kurtalan Çarşısı DİKA Desteğiyle modern hale geliyor

Kurtalan Çarşısı DİKA Desteğiyle modern hale geliyor

Siirt’in Kurtalan İlçe Belediyesi’nin, Dicle Kalkınma Ajansı’na (DİKA) sundukları “Modern Kurtalan Çarşısı” projesinin mutabakat metni imzalandı.

Dicle Kalkınma Ajansı’nın Güdümlü Proje Desteği kapsamında, Siirt’in Kurtalan İlçe Belediyesi ile DİKA arasındaki iş birliği sonucunda Kurtalan’ın ana caddesinde bulunan çarşının modernleştirilmesi amacıyla geliştirilen proje, Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandı.

Projenin mutabakat metni, Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay tarafından imzalandı.

Projenin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Siirt’in Kurtalan Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, proje ile Kurtalan Çarşısı'nın modern bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Karaatay,  "Kurtalan’a böyle bir proje kazandırdığımız için mutluyuz. Bu projemizin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Ajans’ın sorumluluk bölgesindeki illerin kalkınması için hibe desteği verdiğini hatırlatarak şu açıklamalarda bulundu.

Kurtalan’ın önemli bir yerleşim merkezi olduğunu ifade eden Altındağ, “ Bu çarşının yapımı ile bir model oluşturacağız. Bugüne kadar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı düzenlemesi gibi birçok proje ile Kurtalan’a 9-10 milyonluk katkıda bulunduk. Kurtalan Ekspresi konusunda da belediye ile birlikte ortak çalışmalar yapacağız.” dedi.

Altındağ, “ Projenin hayata geçirilmesiyle, Kurtalan’ın Yenidoğan çarşısında yapılacak olan iyileştirme ile fiziksel yıpranmanın giderilmesi, ekonomik ve ticari hayatın canlandırılması ile kültürel varlığın korunması amaçlanmaktadır. Proje ile birlikte çarşının alt ve üst yapısı modern bir hale getirilerek, 300 metre uzunluğundaki çarşıda bulunan işyerleri ve binaların tek tip giydirilmesi öngörülmektedir. Projenin uygulanmaya başlamasından itibaren 24 ayda tamamlanması hedeflenmektedir.” denildi.

Toplantıya, Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası adına Abdülkadir Demirhan ile Başar Taner, Siirt Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Cemal Koyuncu, Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, Kurtalan’daki STK temsilcileri ve projeden doğrudan faydalanacak olan Kurtalan çarşı esnafı katıldı.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.