Kurtalan'da DEDAŞ ve köylüler arasında gerginlik

Kurtalan'da DEDAŞ ve köylüler arasında gerginlik

​Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Toytepe köyünde kaçak kontrolü yapmak isteyen DEDAŞ ekipleri ile köylüler arasında gerginlik yaşandı. Saldırıya uğrayan bir DEDAŞ çalışanı ise yaralandı.

DEDAŞ'ın mobil ekipler, bu sabah kaçak kontrolü yapmak üzere Kurtalan ilçesine bağlı Toytepe köyüne gitti.

Toplam 18 abonesi bulunan ancak normal tüketimin neredeyse 5 katı elektrik enerjisi tükettiği DEDAŞ tarafından tespit edilen köye giden ekipler, jandarmanın aldığı önlemler arasında kontrole başlayacağı sırada gerginlik yaşandı.

Dicle Elektrik Kurumsal İletişimden yapılan açıklamada, köylülerden bazılarının önce sözlü olarak sataştığı, ardından görevlilere küfretmeye başladığı belirtildi.

Açıklamada, "Ardından da Dicle Elektrik ekiplerine tekme ve yumruklu saldırılar başladı. Bir anda ortalık karışınca jandarma, olayların daha fazla büyümemesi için havaya çok sayıda ateş açmak zorunda kaldı. Ekipteki görevlileri saldırganların elinden güçlükle alan jandarmanın çabasına rağmen saldırıların ardı arkası kesilmedi. Bunun üzerine kaçak kontrolü ileriki bir zamanda yapılmak üzere ertelendi." denildi.

Soruşturma başlatıldı

Dicle Elektrik ekiplerinin jandarmanın nezaretinde köyden ayrıldığı ifade edilen açıklamada, "Bu arada, saldırılar sırasında darp edilen bir görevli, başvurduğu sağlık merkezinden 2 gün ‘çalışamaz’ raporu aldı. Güvenlik birimleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı." diye belirtildi.

İLKHA

Kurtalan'da DEDAŞ ve köylüler arasında gerginlik

Kurtalan'da DEDAŞ ve köylüler arasında gerginlik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.