"Kürtçe eğitimi önemsiyoruz"

"Kürtçe eğitimi önemsiyoruz"

Tanıtım programının altıncısını düzenleyen Selahattin Eyyubi Üniversitesi etkinliğinde, bir konuşma yapan SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, Kürtçe eğitimi önemsediklerini belirterek, bu yönde atacakları adımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

DİYARBAKIR -  Selahattin Eyyubi Üniversitesinin (SEU) tanıtımı için hazırlanan programa davet edilen Mesleki Teknik ve İmam Hatip liselerinin idarecileriyle bir araya gelen SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan Kürtçe eğitimi önemsediklerini belirterek, Yerel Diller Enstitüsü bünyesinde de Kürtçenin üç lehçesinin de içinde bulunduğu yüksek lisans programları açacaklarını söyledi.

 

Diyarbakır'daki Mesleki Teknik ve İmam Hatip liselerinin idarecilerinin ağırlandığı Üniversite etkinliğinde, bir konuşma yapan Prof. Doğan, ‘Geçmişten gelen gücümüzle aydınlık yarınlara’ sloganıyla bu toprakları tarihte olduğu gibi yeniden ilim/bilimin yuvası yapmayı hedefliyoruz. İlk yıl, 5 programla eğitim-öğretime başladık ve 2015-2016 döneminde rakamı 20’nin üzerine çıkarmayı amaçladık.” dedi.

 

“Kürtçe eğitimi önemsiyoruz”

Türkiye’nin batıdaki üniversitelerden farklı olarak Kürtçe eğitimi önemsediklerini de belirten Prof. Doğan, Hemşirelikte Kürtçenin Kurmanci/Zazaki, dış ticarette ise, Sorani’nin öğretileceğini kaydetti. Prof. Doğan, Yerel Diller Enstitüsü bünyesinde de Kürtçenin üç lehçesi üzerinden yüksek lisans programları açacaklarını sözlerine ekledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.