Kürtçe Kur’an-ı Kerim’ler dağıtılmaya başlandı

Kürtçe Kur’an-ı Kerim’ler dağıtılmaya başlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde basılan Kürtçe Kur’an-ı Kerim’le ilgili STK’lar, Kur’an-ın her dilde insanlara ulaştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı çalışmalar neticesinde basılan Kürtçe Kur’an-ı Kerim’lerin dağıtılmasıyla ilgili konuşan Diyanet-Sen Başkanı Ömer Evsen, Kur’an-ı Kerim’in her dilde insanlara ulaştırılması gerektiğini söyledi.

“Diyarbakır’a 450 adet Kürtçe meal geldi”

Diyanet-Sen Başkanı Ömer Evsen, İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) yaptığı değerlendirmelerde, Türkiye genelinde 10 bin adet Kürtçe Kur-an-ı Kerim mealinin basıldığını ve bunlardan 450 tanesinin Diyarbakır’a geldiğini ve bunların sadece bir başlangıç olduğunu söyledi.

Basılan Kur’an-ı Kerimlerin 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu söyleyen Evsen, “Halk tarafından Kürtçe basılması bekleniyordu. Diyanetin meali dağıtacağı gün, onlarca kişi arayıp bu mealden onları haberdar etmemizi istediler. Diyarbakır’a 450 adet Kürtçe meal geldi. Öncelikle, müftülüklerimize gönderilen Kur’an-ı Kerimlerden sivil toplum kuruluşlarımıza bir adet hediye edilecek, onun dışında talebi olan diğer kardeşlerimizin mümkün mertebe talebi karşılanacak.” dedi.

“Sadece Kürtçe meal ile yetinilmemeli ”

Kürtçe mealin çok olumlu bir çalışma olduğunu söyleyen Evsen, Kur’an-ı Kerim’in her dilde insanlara ulaşması gerektiğini belirtti. Evsen, “Sadece Kürtçe ile yetinilmemesi gerekir aynı zamanda Zazaca, Lazca ve Çerkezce hatta her dilde basılması gerekir.” ifadelerini kullandı.    (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz- İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.