Kurtuluş için ‘Üç Aylar’ birer fırsattır

Kurtuluş için ‘Üç Aylar’ birer fırsattır

‘Üç Aylar’ın gelişiyle ilgili açıklamalarda bulunan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Abdurrahim Timurtaş, bu ayların hikmetle dolu olduğunu ve Müslümanların kurtuluşu için de vesile olduğunu söyledi.

İslam dünyası mübarek üç aylara girdi. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in  (sav) “Ya Rabbi! Receb ve Şaban’ı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazana eriştir” diye dua ederek karşıladığı ve içinde Regaip Kandili, Beraat Kandili, Miraç Gecesi ve Kadir Gecesi’ni barından mübarek ‘Üç Aylar’  miladi 20 Nisan 2015 tarihi itibariyle başladı.      

Üç Aylar’a girmemiz münasebetiyle bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Abdurrahim Timurtaş, İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulunarak, Müslümanların bu aylardan en iyi şekilde istifade etmeleri gerektiğini söyledi.

Hayır ve hasenatların misliyle karşılık bulduğu, edilen duaların geri çevrilmediği, içerisinde mübarek gün ve gecelerin bulunduğu 3 ayların birer fırsat ayları olduğunu söyleyen Molla Abdurrahim Timurtaş Müslümanların bu mübarek ayları ibadetle ve duayla geçirmesi gerektiğini söyleyerek bu aylar ile ilgili Peygamber Efendimizin (sav) hayatında meydana gelen olaylara vurgu yaptı.  
“Recep cahiliye savaşlarının bile yaşanmadığı aydır”
Recep ayının tek ay olduğunu ve Allah’ın ayı olduğunu söyleyen Timurtaş, Allah (cc), yılı 12 ay olarak belirlemiştir. Bu 12 aydan 4 tanesi Eşurul Hurum’dur. Bunlar Zilkade, Zilhicce, Muharrem diğeri de Recep’tir. Recep tek aydır. Diğer üç tanesi yan yanadır. Recep ayının önemi hakkında Peygamber Efendimiz diyor ki, Recep Allah’ın aylarından sessiz ve rahmetin yağdığı bir aydır. Recep ayı sessiz bir aydır. Çünkü cahiliye döneminde Recep ayı geldiği zaman savaşları ne kadar taze ve sıcak olursa olusun ateşkes yaparlardı. Birbirleriyle savaşmazlardı. Allah’ın rahmeti bu ayda yağardı. Çünkü kan dökülmezdi. Bunun için Peygamber efendimiz, Recep ayı geldiği zaman ‘Ya Rabbi! Sen bize Recep, Şaban ayında hayır ve bereket ver ve bizleri Ramazan ayına ulaştır’ diye dua ederdi.” dedi.
“Miraç Kur’an’dan sonraki en büyük mucizedir’
Recep ayında meydana gelen Mirac hadisesine vurgu yapan Timurtaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Recep ayında Regaip ve Mirac gecesi vardır. Ulema bu özel gecelere önem vermiştir. Regaip bir anlamda teşvik manasını da içeriyor. Ayrıca Mirac gecesi de Peygamber efendimizin Kur’an’dan sonra en büyük mucizesidir. Çünkü Miraca gitmek çok büyük bir olaydır. İnsan nezdinde fizik şartlarına göre çok büyük ve hayret verici bir olaydır. Büyük mucize olan Mirac hadisesi ve Regaip gecesi Recep ayı içerisinde yer alıyor.”

Şaban ayının değerli bir ay olduğunu ve bu ayda oruç tutulması gerektiğini belirten Timurtaş, “Şaban ayında Beraat gecesi vardır. Bir yıl içinde olan her şey meleklere teslim edilir. Peygamber efendimiz Şaban ayının on beşine kadar oruç tutabileceğimizi söylemiştir. Ondan sonra oruç tutmayın, kendinizi Ramazan’a hazırlayın demiştir.” dedi.
“Ramazan Müslümanların Edep ve Terbiye ayıdır”
Kuran’ın Ramazan ayında indiğini ve bu ayın müslümanların nefislerini zincire vurduğu bir ay olduğunu belirten Molla Abdurrahim Timurtaş, “Ramazan ayında Kur’an nazil olmuştur. İncil ve Zebur nazil olmuştur. Ramazan, Müslüman için edep ve terbiye ayıdır. Müslümanlar bu ayda nefislerini zincire vurmuştur. Ramazan ayında önemli olan bir diğer husus ise  ‘Leyletül Kadr’, yani Kadir Gecesi de bu ayın içindedir. Bu ayda önemli olmasının yanı sıra Kadir gecesi ki bin aydan daha hayırlıdır.

Bu aylarda Müslümanların yapmaları gerekenlerin özellikle dua ve sıla-i rahim olduğunu belirten Timurtaş, “Müslüman kardeşlerimizle irtibatı koparmamalı, dost ve akrabalarımızı da sık sık ziyaret etmeliyiz. Gidip ziyaret edemesek bile telefonlaşalım. Akraba ve dostlarımıza ziyaretlerimizi artıralım. Ölülerimiz ve yaşayanlarımız için dua edelim. İslam ümmetinin birliği ve içinde bulunduğu durumdan kurtulmaları için dua edelim. Onların içinde bulunduğu durumdan dolayı üzülelim ve çare arayalım. Yani onları kendimize dert edinelim. (İlyas Akkoş- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.