Kurtuluş vahyin emrini yaşamaktadır

Kurtuluş vahyin emrini yaşamaktadır

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde faaliyette bulunan Köprü-Der tarafından düzenlenen seminerde konuşan bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Mustafa Durgun, dünya ve ahret mutluluğunu elde etmenin vahyin emirlerini yaşamakla mümkün olabileceğini belirtti.

Çermik'te faaliyette bulunan Köprü-Der tarafından düzenlenen seminere konuşmacı olarak bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Mustafa Durgun katıldı. Durgun, dünya ve ahret mutluluğunun vahyin emirlerini yaşamakla elde edilebileceğini söyledi.

 

Allah'ın insanı en güzel şekilde yarattığını belirten Durgun, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Allah’a hamdolsun biz insanları varlıklar içerinde en güzel şekilde, en güzel simada yaratmış. En güzel yeteneklerle donatmış ve bu sayede çeşitli işler yapabiliyoruz. Bunları saymakla bitiremeyiz. Fakat Rabbimiz ayette şöyle devam ediyor: 'Sonra biz insanları aşağıların aşağısına dönderdik. Yani cehennemin dibine yönelttik.’ Hemen akabindeki ayeti kerimede, 'İman edenler, salih ameller işleyenler müstesna.' Şimdi bu durumda insan aşağıların aşağısına inebiliyor ve yukarıların yukarısına çıkabiliyor. Allah’ın verdiği aklı vahyin emrine vermezse, nefsine, şeytana, heva ve hevesine verirse bunlar onu aşağıların aşağısına cehennemin dibine kadar çeker. Ama kim de aklını arzu ve isteklerine değil de Kur’an ve sünnetin emrine verirse meleklerin seviyesine hatta yüksek derecelere erişir. Rabbim bizleri vahyin emirlerini hayatında idame edip, hem dünya hem de ahrette mesut olan kullarının zümresine dahil etsin."

 

Durgun, "Allah’a hamdolsun ki küfür, şirk, para, şehvet, makam ve mevki bir çok insanın aklını ve ruhunu meşgul ederken, bazı insanlar bu tantanalardan vazgeçerek Allah’a söz verip Rasullullah'ın (sav) şeriatı garrasını kendi hayatlarına ve bulunduğu memlekete hakim kılmak için mücadele ediyor. Elbette bunlar hürmete layıktırlar." dedi.

 

Seminer, verilen ikramla son buldu.   (Mehmet Akarsu - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.