Doğanşehir Kurucaova Beldesi kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Doğanşehir Kurucaova Beldesi kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye Hayrın Yolcuları Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucaova Beldesi’nde Kutlu Doğum Etkinliği düzenledi.

Kurucaova Beldesi Belediye Binası önünde gerçekleşen Kutlu Doğum Etkinliğinde sunuculuğu Servet Tokat yaptı. Hafız Muhammed Aslanoğlu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Muhammed Ata Yüksel Hocanın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti.

Yüksel konuşmasında ,” Biz biliyoruz ki Peygamber Efendimiz (sav) gelmeden önce insanlar doğru yoldan şaşmışlardı. Ve Allah-u Teala onları bu bataklıktan kurtararak bir elçi Hz. Muhammed’i (sav) gönderdi.  Peygamber Efendimiz (sav) sürekli onlara tek kurtuluşun İslam olduğunu anlatarak, insanlara İslami davette bulunmuştur. Ve O’na tabi olan insanlar kurtuldu. Bizler de o insanlar gibi kurtulmak istiyoruz.” değindi.

Etkinlik, Grup Hicret’in seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından,  Mevlidi Şerif okunmasıyla devam etti.

Programda Hafız Erkan Dönmez Hoca’nın, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Dönmez Hoca konuşmasında, Hz Muhammed’in (sav) bir lider olduğuna değinerek, ”  Hz Peygamber,  örnek alınacak bir lider ve önünde ihtiramla durulacak bir liderdir. Kadının erkeğe iyi davranması, erkeğin de kadına iyi davranması, Allah Resulünün bizlere öğrettiği bir şeydir. Allah Resulünün idare ettiği bazı temel prensipler vardır. Onun gayesi Allah’ın rızası ve İslam’ın yayılması için mücadele etmektir. Bizler de Hz. Muhammed’i (sav) örnek alarak daha çok insanın İslam ile tanışmasına vesile olmayız. Ve zalimlerin bizlere  yaptığı zulümlere göğüs germeliyiz. Bugün ‘Hz. Muhammed’in mesajını ben bilmiyorum, ben duymadım’ diyen kişi, doğru söylememiş olur. Sadece O’nu anmak, O’nun ismini zikretmek, çocuklarının ismini saymakla Hz Muhammed’e ümmet olunmaz. Bunu gerçekten anlamalıyız. Allah’a hamd olsun ki, bugün Türkiye’nin farklı noktalarında bu tür programlar yapılmaktadır. Hepsinde de tek amaç, Peygamberi tanıtmak, sevdirmek ve Allah’ın rızasının kazanmaktır.” ifadelerini kullandı..   

Program yapılan dua ile sona ererken, etkinliğe katılanlara, bir hayırsever tarafından hazırlanan yemek ikram edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler