Kütahya Kışa Hazır

Kütahya Kışa Hazır

Kütahya'da kış şartlarının ağır geçmesi ihtimali üzerine alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda Kütahya'nın kışa hazır olduğu belirtildi.

KÜTAHYA - İl Valisi Kenan Çiftçi, valiliğin karla mücadele toplantısında yaptığı açıklamada kış mevsiminin gelmesi nedeniyle kış şartlarının ağır geçmesi ihtimali göz önünde bulundurularak yağmur, tipi, kar yağışı, buzlanma ve sis hallerinde trafik güvenliğinin azalması sonucu kazalara meydan verilmemesi amacıyla il sınırları içinde önlemler alındığını belirtti.
Şehir içi kar mücadelesinin Kütahya Belediyesince yapılacağı belirtilerek, belediyenin yetişemediği yerlerde valilikten yardım talebinde bulunulacağı kaydedildi.

 

Toplantıda, kış şartları nedeniyle alınacak önlemler ise şöyle belirlendi: "Minibüs ve halk otobüsleri yoğun kar yağışı ve buzlanma esnasında zincir takmaları için bağlı bulundukları meslek odalarınca uyarılacak, iş makinesi ve kamyon kullanan operatör ve şoförlerin özellikle kış mevsiminde yıllık izinli olmamaları için izin planlaması yapılacak, zorunlu izin aldıklarında ise adres ve telefon numaraları mutlaka alınacaktır. (Serdar Aktaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.