Kutlu Doğum etkinliği sonrası köylüler duygularını paylaştı

Kutlu Doğum etkinliği sonrası köylüler duygularını paylaştı

Batman'a bağlı Yolağzı köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılan köylüler duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

Batman’ın Gercüş (Gercewsê) ilçesine bağlı Yolağzı (Dêrındıbê) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Batman Köy-Der tarafından “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla 2017 yılının ilk Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlik sonrası peygamber aşığı köylüler duygularını İLKHA mikrofonuyla paylaştılar.

Kutlu Doğum etkinliğine katılım gösteren köy sakinleri, Peygamber Sevdalıları Platformunun yaptığı hayırlı çalışmalardan dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.

Köylerinde Kutlu Doğum etkinliği yapılmasının kendilerini çok sevindirdiğini söyleyen Yolağzı köyü muhtarı Şehmus Kavak, “Kutlu Doğum etkinliğini yapanlardan Allah razı olsun. Köylülerimiz Kutlu Doğum etkinliğinden çok memnun kaldılar. Etkinlikte bize nasihatler yapıldı. Her zaman bunun devam etmesini istiyorum. Çok güzel bir duygudur. Allah her Müslüman’a bu sevinci nasip etsin. Bizler bundan çok memnunuz.” dedi.

“Rabbim bu coşkuyu herkese yaşatsın”

Kutlu Doğum etkinliğine katılmanın sevincini yaşadıklarını belirten yürüme engelli Heybetullah Yarba, “Peygamberimizin güzel ahlakını buraya taşımak için köyümüzde Kutlu Doğum etkinliği yapıldı. İlk Kutlu Doğum köyümüzde yapıldı. Etkinliği yapanlardan Rabbim razı olsun. Bu duyguyu anlatamıyorum ancak yaşanması lazım. Yaşandığı zaman duygular oluşur. Şimdi ne kadar anlatsam duygumu ifade edemiyorum. Rabbim bu coşkuyu herkese yaşatsın.” diye konuştu.

“Bu etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun”

Kutlu Doğum etkinliğine ailece katıldıklarını ifade eden Hanım İpek ise şunları söyledi: “Hz. Muhammed’in (sav) ümmeti olduğumuz için Allah’a binlerce kez şükürler olsun. Kutlu Doğum etkinliği köyümüzde bizlere nasip oldu. Etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun. Allah Müslümanların sayısın artırsın ve küfrü yeryüzünden silsin. Bu etkinlik çok güzel bir etkinlik oldu.”

“Bu etkinlikler çok güzel oluyor”

Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği etkinliğin çok anlamlı olduğunu kaydeden bir başka köy sakinlerinden Mehmet Şah Avcı da “Memleketimiz İslam’ı gönüllüce kabul etmiş bir memlekettir. Ama ne yazık ki 300 seneden beri kesintisiz devam eden haçlı seferlerinin sonucu memleketimiz adeta gaflet bataklığına sürüklenmiştir. Allah’a şükürler olsun ki, ortaya çıkan Peygamber Sevdalıları peygamberi, adaleti haykırdı. İmanın korlarını ortaya çıkarıyor. Senede bir ayda olsa bu etkinlikler gerçekten çok güzel oluyor. Bu anlamda Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyoruz. Allah’u Teâlâ’dan bu çalışmaların sonucu olarak memleketimizi yine Kur’an ve sünnet hâkimiyetiyle şad eylesin.” ifadelerini kullandı.

“Bu etkinliğin devamını diliyoruz”

Kutlu Doğum etkinliğinin sevindirici olduğunu vurgulayan Osman İpek de şu sözlere yer verdi. “Bugün mutluyuz, sevinçliyiz. Peygamber Sevdalıları Kutlu Doğum ayı nedeniyle köyümüzde düzenlemiş olduğu etkinlikten dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Bu etkinliğin devamının gelmesini diliyoruz. Peygamberimizi tanımak ve O’nun yolunu takip etmek lazımdır. Bir rehber ve kâinatın nuru olarak O’na ‘hoş geldin’ diyoruz.”(M.Fatih Akgül-İLKHA) 






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler