Kutlu Doğum münasebetiyle helva dağıtıldı

Kutlu Doğum münasebetiyle helva dağıtıldı

Gaziantep’te Kutlu Doğum haftası münasebetiyle cuma namazı çıkışı vatandaşlara helva dağıtıldı.

Gaziantep’in merkez Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilçenin farklı noktalarındaki camilerde helva dağıtımı gerçekleştirildi. Cuma namazı sonrası cemaatin çıkmasıyla birlikte binlerce kişiye helva ikramında bulunuldu.

Etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, “Bugün, alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin Kutlu Doğum’unu idrak ediyoruz. Hz Muhammed’in rahmeti, kıyamete kadar daima bütün insanlığı kuşatacak. Bizler O’nun ümmetinden olduğumuz için ne kadar rabbimize şükretsek azdır. Rabbim, inşallah şefaatine de nail eder.”dedi.

Düzenlenen organizasyonla ilgili konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri nedeniyle buradayız. Şehitkamil Belediyesinin organize ettiği helva dağıtımında bizim de çorbada tuzumuzun olmasını istedik. Hem halkla kucaklaşmak, bütünleşmek hem de Kutlu Doğum Haftasındaki bu etkinliklerde yurttaşlarımızla tekrar bir araya gelmek için iyi bir vesile oldu. Bugün cuma namazı sonrası vatandaşlarımızla bir araya geldik. Namaz sonrası hazırlanan helvadan vatandaşlarımıza ikram ettik.” ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum Haftasının Türkiye’ye, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını temenni eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde değişik noktalarda helva dağıtımına başladık. Şuanda Küsget Sanayi Camisi’nde helva dağıtımımızı gerçekleştiriyoruz. Allah, her yıl bu zamanlara çıkmayı nasip eylesin. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in gittiği yolda gitmeyi nasip eylesin. Eğer bizler peygamber efendimizi anlayabilirsek, zaten hem dünyamızı hem de ahiretimizi kurtarmış olacağız. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde işin şeklinden çok derinlerine inmemizde fayda var. Özellikle genç nesillerimize bu manadan faydalı hale getirebilirsek ne mutlu bize. Bu şekilde arkadaşlarımızla birlikte farkındalık oluşturmak adına böyle bir etkinlikte bulunduk. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu. (İLKHA) 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.