“Kutlu Doğum programlarını kirli bir yapıya mal etmek büyük cehalettir”

“Kutlu Doğum programlarını kirli bir yapıya mal etmek büyük cehalettir”

Türkiye gazetesinin manşetine tepki gösteren Peygamber Sevdalıları Platformu, Kutlu Doğum etkinliğinin FETÖ’ye mal edilmesinin gaflet ve cehalet olduğunu belirtti.

Türkiye ve Avrupa’nın bir çok ülkesinde düzenlediği Kutlu Doğum programlarıyla yüzbinleri bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platformu, Türkiye gazetesinin “Kutlu Doğum bir FETÖ projesi” manşetine tepki göstererek, bu tür etkinliklerin kirli yapıya mal edilmesinin gaflet ve cehalet olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Asırlardır birçok İslam ülkesinde, Müslüman halklar tarafından kutlanan Peygamberimizin Kutlu Doğum’unu, Mevlid-i Şerif’i sonradan çıkmış bir etkinlik olarak göstermek, hele hele kirli bir yapılanmaya mal etmek art niyet değilse büyük bir gaflet ve cehalettir.” denildi.

Hz Muhammed’i topluma tanıdan etkinliklerin polemik konusu yapılmasının cehalet olarak nitelendirilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Mevlit Kandili, günümüzün ifadesiyle Kutlu Doğum İslam ülkelerinin bazılarında Hicri Takvime göre Rebiul-Evvel ayında, diğer bazılarında ise Miladi Takvime göre nisan ayında kutlanmaktadır. Peygamberi topluma tanıtıp sevdirmek amaçlı bu tür etkinlikleri polemik konusu yapmak ya İslam düşmanlığından ya da cehalet ve bağnazlıktan ötürüdür.”

Hz Muhammed’in tüm Müslümanların ortak değeri olduğu vurgulanan açıklamada, “Peygamberimiz tüm ümmetin, tüm Müslümanların ortak değeridir. Onu tanıtıp sevdirmek herkesin görevidir. Bu tür etkinlikleri sadece bir guruba, camiaya veya kuruma has kılmak kesinlikle yanlıştır. Peygamber Sevdalıları olarak bu tür yaklaşımları doğru bulmuyor, tüm İslami kesimleri bu tür etkinlikler düzenlemeye çağırıyoruz.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)  


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.