Kuveyt Başbakanı es-Sabah Ankara'da

Kuveyt Başbakanı es-Sabah Ankara'da

Başbakan Binali Yıldırım, Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah’ı Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşıladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah'ı Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşıladı.

İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Yıldırım ve es-Sabah, Çankaya Köşkü merdivenlerinde tokalaşarak, basın mensuplarına poz verdi.

Yıldırım, es-Sabah'a Çankaya Köşkü balkonundan Ankara'yı tanıttı. Burada bir süre sohbet eden Yıldırım ve es-Sabah, daha sonra baş başa görüşmeye geçti.

Başbakan Yıldırım ile Kuveyt Başbakanı es-Sabah, baş başa görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye başkanlık etti. Daha sonra iki ülke arasında anlaşmalar imzalandı.

İmza töreninde ilk olarak, Türkiye ile Kuveyt arasındaki "Kolluk Personelinin Güvenlik Alanında Eğitim ve Öğretimine İlişkin İşbirliği Protokolü" Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Kuveyt Milli Muhafız Komutanlığı Müsteşarı Korgeneral Haşim Abdurrezzak er-Rifai tarafından imzalandı.

"Türkiye Cumhuriyeti Sivil Havacılık Otoritesi ile Kuveyt Devleti Sivil Havacılık Otoritesi Arasında Mutabakat Zaptı"nı Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici ile Kuveyt Dışişleri Bakan Vekili Halid Süleyman el-Carallah imzaladı.

"Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Kuveyt İletişim ve Enformasyon Teknolojisi Düzenleme Kurumu (CITRA) arasındaki Elektronik İletişim Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı"na, BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan ile Kuveyt Dışişleri Bakan Vekili el-Carallah imza attı.

Türkiye ile Kuveyt arasındaki "Gençlik Alanında İşbirliği Anlaşması"na, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı ve Gençlik İşlerinden Sorumlu Devlet Bakan Vekili Halid Nasır Abdullah er-Rıdvan imza koydu.

"Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme ve Geliştirme İdaresi Başkanlığı ile Kuveyt Devleti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Geliştirilmesi Ulusal Fonu Arasındaki Mutabakat Zaptı", Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı er-Rıdvan tarafından imzalandı.

Türkiye ile Kuveyt arasında "Gelir ve Servet Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önlenme Anlaşmasını Tadil Eden Protokol"ünü ise Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Enes Halid es-Salih imzaladı.

Ortak bildiri

Ayrıca, Türkiye ile Kuveyt arasında mutabık kalınan ortak bildiri, Başbakan Yıldırım ile Kuveyt Başbakanı es-Sabah tarafından imzalandı.

Ortak bildiride, bölgesel ve uluslararası konular bağlamında taraflar, Körfez İşbirliği Konseyi içinde devam eden krizden duydukları endişeyi belirtti.

Askeri ve savunma sanayi iş birliği alanında, Türkiye ve Kuveyt savunma bakanlıkları arasındaki mevcut iş birliğinin sürdürülmesine verilen özel önem belirtildi.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler