Kuvvetli rüzgâra dikkat

Kuvvetli rüzgâra dikkat

Rüzgârın akşam saatlerine kadar Marmara'nın güneyi, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu geneli ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Kırşehir, Yozgat, Samsun, Amasya, Çorum ve Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Öğle saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığının, batı bölgelerde hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına ineceği, diğer yerlerde değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgâr uyarısı!

Rüzgârın akşam saatlerine kadar Marmara'nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik), İç Ege (Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli), Göller Yöresi (Isparta ve Burdur), İç Anadolu geneli ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu) zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, ve benzeri) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Toz taşınımı uyarısı!

Öğle saatlerinde Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde azalama, yer yer hafif çamur şeklinde yağış) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin güneyinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), zaman zaman fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), İç Ege'de zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, Göller Yöresi'nde kuvvetli, zaman zaman fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin batısı ile Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Öğle saatlerinde bölge genelinde toz taşınımının görüleceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin iç kesimlerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), zaman zaman fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Artvin, akşam saatlerinden sonra Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, öğle saatlerinden itibaren doğusunun iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinin yağmur ve sağanak, Ardahan ve Ağrı çevrelerinin yükseklerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Öğle ve akşam saatlerinde bölgenin batısında toz taşınımı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Öğle ve akşam saatlerinde bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu 27°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 20°C

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 24°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 15°C

İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 14°C

Manisa: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 19°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde iç kesimleri yağmurlu 23°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar sağanak yağışlı 15°C (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler