Kuvvetli yağış uyarısı

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Göller yöresi, Afyon ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması b

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Tekirdağ, Kırklaeli, Konya, Düzce, Adana, Osmaniye, Hatay ve Ordu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli'nin doğu ilçeleri, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey ilçeleri, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Göller yöresi, Afyon ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Hava sıcaklığının ülkenin batısında 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege kıyıları, Batı Karadeniz'in batı kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

 

Bölgelerimizde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli'nin doğu ilçeleri, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey ilçeleri, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

 

Ege: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimleri ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

 

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri ile doğusu yer yer çok bulutlu, Hatay çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz, Adana ve Osmaniye çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir çevreleri ile zamanla bölgenin kuzey ve doğusu ve Konya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Bolu ve Düzce çevreleri ile zamanla bölgenin iç kesimleri ile Zonguldak çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların; öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batı kıyılarında kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler