Kuvvetli yağış uyarısı

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimi, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Rize, Artvin'in kıyı kesimi ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Tokat, Sivas, Kayseri, Niğde, Hatay ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimi, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Rize, Artvin'in kıyı kesimi ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

 

Hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (6-10 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden orta kuvvette, Marmara, İç Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (30-60 km/s), Kuzey Ege Kıyıları ile Akdeniz bölgesinde kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Güney Ege kıyılarında fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

 

Bölgelerimizde hava:

Marmara: Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin ilk saatlerde hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

 

Ege: Az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/s), Kuzey Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Güney Ege kıyılarında fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

 

Akdeniz: Az bulutlu, doğusunun yer yer parçalı bulutlu, ilk saatlerde Hatay çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

 

İç Anadolu: Az bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde gece saatlerinde don olayı bekleniyor.

 

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevreleri ile ilk saatlerde Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı kesiminin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Sinop çevrelerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur yer yer sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesiminde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde gece saatlerinde don olayı bekleniyor.

 

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli, Hakkari çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde don olayı bekleniyor.

 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinden sonra kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.