Kuvvetli yağış uyarısı

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; kıyı Ege, Edirne, Antalya, Isparta, Burdur'un doğusunda kuvvetli, öğle saatlerinden sonra ve akşam Antalya ve Muğla çevrelerinde yer yer aşırı olması bekleniyor.

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Türkiye’nin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Konya çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege, Edirne, Antalya, Isparta, Burdur'un doğusunda kuvvetli, Öğle saatlerinden sonra ve akşam Antalya ve Muğla çevrelerinde yer yer aşırı olması bekleniyor.


Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.


RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'de kuvvetli(40-70 km/s), Marmara'nın güneybatısı ile Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi bekleniyor.


Bölgelerimizde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale ile akşam saatlerinden itibaren Balıkesir ile İstanbul'un Avrupa yakasının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Edirne, Çanakkale ile Balıkesir'in batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve batısı ile zamanla bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s), güneybatısında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi bekleniyor.


Ege: Parçalı, yer yer çok bulutlu, kıyıları ile zamanla güneyinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevreleri ile zamanla kıyılarında kuvvetli, öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde yer yer aşırı olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi bekleniyor.


Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, batısının aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya, Isparta ile Burdur'un güneyinde kuvvetli, kıyı kesimlerinde aşırı olması bekleniyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.


İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde Konya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ; güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.


Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s)olarak esmesi bekleniyor.


Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.


Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.


Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.