Kuvvetli yağış uyarısı

Kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Adana, Osmaniye, Düzce ile Kırklareli, Zongukdak ve Hatay'ın kıyıları, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor.

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon ve Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Adana, Osmaniye, Düzce ile Kırklareli, Zongukdak ve Hatay'ın kıyıları, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde İç Anadolu ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis etkili olacak.


Hava sıcaklığının kuzey ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6-8 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.


RÜZGAR: - Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/sa), Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.


Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli'nin kıyı ilçeleri ile Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (30-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.


Ege: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarda kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.


Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların; bugün (Perşembe) Adana, Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde sis yer yer etkili olacak.


Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce çevreleri ile Zonguldak'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.Rüzgarın; bölgenin batı kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.


Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu; Orta Karadeniz ile Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Sabah saatlerinde Orta karadeniz'in iç kesimlerinde sis yer yer etkili olacak.


Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu; batısının aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu; bölgenin batısı ile Diyarbakır çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Bazı illerde hava nasıl olacak?

ANKARA: Sağanak yağışlı 9/16

İSTANBUL: Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 12/15

İZMİR: Sağanak yağışlı 13/18

ADANA: Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14/23

DİYARBAKIR: Çok bulutlu 10/22

ŞANLIURFA: Sağanak yağışlı 14/23

BATMAN: Çok bulutlu 9/23

VAN: Parçalı bulutlu 3/14 (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler