Kuzey Afrikalı müslüman aile ırkçı saldırının hedefi oldu

Kuzey Afrikalı müslüman aile ırkçı saldırının hedefi oldu

Fransa'nın Rhône-Alpes bölgesinde bulunan Bourg-lès-Valence şehrinde kimliği belirlenemeyen bir kişi, Kuzey Afrika kökenli Müslüman bir ailenin evinin kapısına tehdit ve hakaret içerikli yazılr yazmasına karşı çıkan evin hanımına bıçakla saldırıp yaraladı

PARİS- Sözde İnsan haklarının  beşiği olan Fransa’da gün geçmiyor  ki Müslümanlar, ırkçı ve islamofobik saldırıların kurbanı olmasın.  Buna karşı  yetkililerin ciddi bir adım atmaması ise, sanki bu olaylara davetiye çıkarır nitelikte.

 

Fransa’nın Rhône-Alpes bölgesinde bulunan Bourg-lès-Valence şehrinde, 26 Temmuz Cumartesi günü, sabahın erken saatlerinde işe giden aile reisi, hanımının kendisine telefon açmasıyla vuku bulan olay karşısında dehşete kapıldığını, korkunç saldırıyı İLKHA muhabirine gözyaşları içinde şu şekilde anlattı: “Karım saat on buçuk civarında beni telefonla arayıp, kapıdan hışırtı ve çizilti seslerini duyduğunu söyledi. Kapıya yönelip, açınca bir şahsın apartmanın daire kapısının üzerine yazılar yazdığını görür. Yabancı ırkçı şahıs paniğe kapılıp kapıyı açan karıma şiddetli bir yumruk attı ve eşim bir anda sert bir şekilde yere düştü. Saldırgan şahıs sakladığı  bıçağını çıkararak, ‘Eğer kımıldar veya bağırırsan bileklerini keserim’ diye tehditler savurmaya  başladı. Eşimi kolundan yaraladıktan sonra da oradan kaçıp gitti.” 

 

Saldırıya uğrayan Müslüman bayanın verdiği bilgiye göre, 25 ila 30 yaş arasında olan saldırganın, evin kapısına ırkçı yazılar, ölüm tehditleri,  bir tabut  resmi  ve “İsrail kazanacak” şeklinde yazılar yazdıktan sonra kayıplara  karıştığı öğrenildi.

 

Müslüman çift,  kendilerinin doğrudan hedef alındığını ve oturdukları binada  yaşayan tek Kuzey Afrika kökenli Müslüman olduklarını belirtti. Yaşanan olaylara hiçbir anlam veremediklerini belirten, Müslüman çift, “Neden böyle bir saldırı, neden biz, bu şehirde beş yıldan beri yaşıyoruz ve hiç kimseyle sorunumuz olmadı. Bu sorunun problemin nerden kaynaklandığını biliyoruz, ırkçı saldırganlar için tek sorun Müslüman ailelerin Fransa’da yaşamasıdır.”  ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan Valence Savcılığı yapılan saldırıları doğruladı ve faillerin haklarında soruşturma başlatıldığını bildirdi.   (ErdalAslan /İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler