Kuzeybatı kesimleri için yağış iç ve doğu bölgeleri için sıcaklık uyarısı

Kuzeybatı kesimleri için yağış iç ve doğu bölgeleri için sıcaklık uyarısı

​Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzeybatısının Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğini, hava sıcaklıklarının bu hafta boyunca iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede artacağını belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzeybatısının yarın Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiğini, bu nedenle meydana gelebilecek olumsuzlarla karış uyarılarda bulundu.

Meteorolojiden yapılan uyarıya göre, yağışların yarın Trakya’da, Çarşamba günü İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlı sistemin hafta sonuna kadar Türkiye'nin Trakya, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz gibi kuzeybatı kesimlerinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara sebep olacağı tahmin edildiğinden, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Hava sıcaklıkları iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede artacak

Hava sıcaklıkların bu hafta boyunca iç ve doğu bölgelerinde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde seyredeceği, batı bölgelerde ise yağışa rağmen önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.