"Laikliğin kaldırılması gerekir"

"Laikliğin kaldırılması gerekir"

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, laikliğin kaldırılması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Muş 2'nci Olağan Kongresi konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, laiklik diye bir şeyi kabul etmediklerini belirterek, "Bütün partiler laikliği kabul ediyor. Laikliğin kaldırılmasını savunan tek parti HÜDA PAR'dır. Laiklik, toplumu laik olan ve laik olmayan şeklinde ikiye ayırıyor. Bunu söyleyen tek partiyiz. Laikliğin kaldırılması gerekir." dedi.

​HÜDA PAR Muş İl Teşkilatı 2'nci Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongre Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz'ın yanı sıra Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri Vedat Turgut, Serkan Ramanlı, İnan Sur ile İstişare Kurulu Üyesi Zeynelabidin Gülsever'in katılımıyla gerçekleşti.

Muş Öğretmenevi Konferans Salonu'nda Muhammed Ali Çağlayan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongre, sinevizyon gösterimi ile devam etti. Kongrede yapılan yoklamanın ardından divan seçimi yapıldı. Divanın oluşturulmasının ardından faaliyet ve mali raporlar okundu.

Katılımcılara hitap eden HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, insanlığın huzurlu bir hayat yaşamaları için adaleti öncelediklerini belirterek, "Bu hizmeti icra ederken, 'Önce İnsan Öncelik Adalet' sloganıyla yola çıktık. Yine bu şiarla yolumuza devam ediyoruz. Bütün mahlûkat içerisinde insan denen varlık en şerefli varlık olarak yaratılmıştır. Belki insan olmazsa var oluşunda bir ehemmiyeti, bir anlamı olmazdı. Dolayısıyla bütün mahlûkat içerisinde en değerli varlık olan insanı öncelemek ve insanı öncelerken insanın huzurlu bir hayat yaşaması için de adaleti tesis etmek, adaleti yaşamın temeline koymak ve hayatı bunun üzerine bina etmek gerekiyor. Bu iki unsuru bir araya getirerek yolumuza devam ediyoruz." dedi.

"Adaletin yerine gelmesi için önce insanca bir yaşam gerekir"

Daha sonra bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz ise adaletin birçok yönü olduğunu ve adaletin yerine gelmesi için insanca bir yaşam gerektiğini söyledi.

Yılmaz, "Adaletin farklı yönleri vardır. Siyasi yönü vardır. Ekonomiye bakan, vatandaşa bakan, hak ve hürriyetlere bakan yönü vardır. Dış politikaya bakan yönü vardır. Adaletin yerine gelmesi için önce insanca bir yaşam gerekir. Bir toplumda yaşayan insanların adil bir şekilde idare edilmesi ve bütün haklarına kavuşması gerekir. Alın terlerinin sömürülmemesi gerekir. Emekçinin hakkını alabilmesi gerekir. Bunun için diyoruz ki ekonomide, yani gelir dağılımında, vergilendirmede adaletin olması gerekir." diye konuştu.

"Laikliğin kaldırılması gerekir"

HÜDA PAR'ın, referansını inancından aldığını ve laikliğin kaldırılması gerektiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: "Biz referansını inancından alan bir partiyiz. Biz bunu her yerde söylüyoruz. İnancımızı siyasete alet etmiyoruz. Bilakis siyaseti inancımızın hizmetine sokmak istiyoruz. Toplumda İslami bir yaşantının hâkim olması ve yaşanılır olması, toplumun İslamileşmesi için çaba gösteriyoruz. Biz laiklik diye bir şeyi kabul etmiyoruz. Bütün partiler laikliği kabul ediyor. Laikliğin kaldırılmasını savunan tek parti HÜDA PAR'dır. Laiklik, toplumu laik olan ve laik olmayan şeklinde ikiye ayırıyor. Bunu söyleyen tek partiyiz. Laikliğin kaldırılması gerekir. Bunu açık ve net söylüyoruz."

"Eğer bir Türk kendi diliyle eğitim alıyorsa bir Kürt de anadilde eğitim alabilmeli"

Kürt meselesine de değinen Yılmaz, Türklerin sahip olduğu tüm haklara Kürtlerin de sahip olması gerektiğini ve Kürtlerin anadilde eğimin alması gerektiğini söyleyerek, "Kürt meselesinin çözümü ile ilgili açık ve net bir şekilde Kürtlerin bütün meşru haklarına kavuşması gerektiğini, Türkçülüğün anayasadan çıkarılması gerektiğini, anayasanın Türk'e de Kürt'e de eşit olması gerektiğini, Türkler bu toplumda hangi haklara sahip ise bir Kürdün de o haklara sahip olması gerektiğini açık ve net söylüyoruz. Eğer bir Türk kendi diliyle eğitim alıyorsa bir Kürdün de anadilde eğitim alabilmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu ülkede eğer Türkçe resmi dil ise 25 milyon nüfusa sahip olan Kürtlerin de dili resmi dili olabilmelidir. Türkçe'nin yanında Kürtçe'nin resmi dil olması gerektiğini ve bunun parti programını alan tek parti HÜDA PAR'dır." ifadelerini kullandı.

Tek listeyle gidilen kongrede mevcut İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilirken, kongre, il yönetiminin çektiği hatıra fotoğrafıyla sona erdi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler