LAİKLİK ÖNCE AYRIŞTIRIR, SONRA ‘ZOMBİ'LEŞTİRİR!

LAİKLİK ÖNCE AYRIŞTIRIR, SONRA ‘ZOMBİ'LEŞTİRİR!

Son dönemde kazılan çukurları “Yurtseverliğin ölçüsü” olarak lanse edenler gündemdeyken, meğer aynı kafanın başka hücrelerinde “ölçü”, Cuma saatine karşı koymakmış!

HÜSEYİN SAĞLAM / ANALİZ

Sendikalarla yapılan son Toplu Sözleşme'de karara bağlanan önemli konulardan birisi de mesai saatlerinin Cuma namazı saatine göre düzenlenmesi kararıydı.

Böylelikle “% 99'u” Müslüman olan bir toplumda “ibadet hürriyeti” önünde kocaman bir engel daha nihayet aşılmış oluyordu.

Gerçi mevcut Anayasaya bakarsanız teoride “İbadet hürriyeti” devletin güvencesi altındaydı. Hatta “Laikliği” din dışılık veya din karşıtlığı/düşmanlığı olarak değerlendirenlere karşı laik kafalılar hemen böğürür, sonra da laikliğin kerametlerine sarılır, “ibadet hürriyetinin” laiklik sayesinde oluşturulduğunu söylerlerdi.

Oysa pratik, tam tersiydi. Yıllarca da bu çelişkinin tartışması yaşandı.

Nitekim laik kafaların teori-pratik çelişkisini, hatta din düşmanlığını ortaya koyan nice yeni uygulamalar gibi Cuma saati uygulaması da yürürlüğe girdi.

Bir ara CHP'den vekil olarak da seçilen Enver Aysever'in Cuma saatine yönelik sert tepkisi, laiklikle kafayı yiyenlerin nihayette ne denli Zombileştiğinin de göstergesi oluverdi.

Enver Aysever, attığı bir twitte tepkisini şu şekilde ortaya koyuyordu:

Son dönemde kazılan çukurları “Yurtseverliğin ölçüsü” olarak lanse edenler gündemdeyken, meğer aynı kafanın başka hücrelerinde “ölçü”, Cuma saatine karşı koymakmış!

Hatta “Laiklik bizi birleştirirmiş!”

Tabi canım! Türk-Kürt kaynaşması, Alevi-Sünni kardeşliği, tadına doyum olmayan Sağ-Sol muhabbeti vs vs…

Bu denli bir kardeşliği, dayanışmayı, yurtseverlikte buluşmayı sağlayan, Cumhuriyet tarihine bu yönüyle damga vuran zaten LAİKLİK değil miydi?!!

Yoksa Enver Aysever, farkına varmadan laikliğin gerçek amacını mı ortalığa saçtı? Evet öyle!

Laikliğin din karşıtlığı, din düşmanlığı üzerine kurulu bir hokkabazlık ideolojisi olduğu yıllarca söylendi, yazılıp çizildi. Ama hiç kimse laikliği Enver Aysever gibi özüne uygun şekilde tanımlama başarısı gösteremedi.

Cuma saatine karşı “Direniş” sergilemek laikliğin gereğiyse, diğer dini hükümlere karşı kim bilir belki seferberlik çağrısı yapmaları gerekecektir.

Meğer laiklik sadece din düşmanlığı değilmiş. Aynı zamanda dini meselelere karşı Zombileşmeyi de gerektiriyormuş.

Dine karşı “Laik Dinazörlük” demode olunca yeni moda Zombileşmekmiş.

Aslında Enver Aysever'in yaptığı da sadece budur.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler