Lavrov: Suriye'de paralı askerler savaşıyor

Lavrov: Suriye'de paralı askerler savaşıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye'de başta Fransız ve İngiliz özel güçleri olmak üzere dünyanın dört bir yanından paralı askerlerin savaştığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de ABD hava saldırısında bazı Rus paralı askerlerin öldürüldüğü haberlerine ilişkin olarak bu konuda soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Suriye’de dünyanın dört bir yanından paralı askerlerin savaştığını söyleyen Lavrov, "Suriye'de yüzlerce, hatta binlerce Rus paralı askerin öldürüldüğüne ilişkin okuduklarımız savaş üzerinden fırsatçılık yapmaktır. Suriye’de Fransa ya da İngiltere vatandaşlarının ne işi var? Orada dünyanın dört bir yanından, hiç kimse tarafından davet edilmemiş olan, kendiliklerinden orada beliren paralı askerler ve özel güçler savaşıyor." dedi.

Valdai Tartışma Kulübü'nde konuşan Lavrov "Fransızlar İran'ın, silahlı güçlerini ve danışmanlarını Suriye'den çekmesi gerektiğini söylüyor. Fakat bunu yaparlarken, İran'ın oraya o ülkenin meşru hükümeti tarafından davet edildiğini, Fransa'nın ise orada kimse tarafından davet edilmemiş özel güçleri olduğunu unutuyorlar." şeklinde konuştu.

Reuters haber ajansı geçen hafta, “Rus özel güvenlik şirketleri için çalışan 300 paralı askerin Suriye'deki bir hava saldırısında öldüğü ya da yaralandığını” duyurmuştu. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.