LGS'ye sayılı günler kala uzmanından öneriler

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesi öğrencilere önerilerde bulunan Eğitim Koçu Yaşar Yılmaz, yaşanan afetlerden dolayı sınavın sadece birinci dönem derslerini kapsamakta olduğunu belirtti.

2023 LGS sınavına kısa bir zaman kala on binlerce öğrenci sınavda ter dökecek.

Bu sene yaşanan afetlerden dolayı LGS öğrencilerinin zor günler geçirdiğini ifade eden Eğitim Koçu Yaşar Yılmaz, öğrencilerin sınavda kendilerini hazır hissettikleri dersten başlaması gerektiğini vurguladı.

Yılmaz, öğrencilerin sözel sınavından çıktıktan sonra ara oturumda kesinlikle soruların yorumunu yapmaması gerektiğini dile getirdi.

Öğrencilere takıldığı sorularda beklemeden bir sonraki soruya geçmesini tavsiye eden Yılmaz, daha sonrsında atlanılan sorulara bakılmasını söyledi.

"Sınav depremden dolayı sadece birinci dönem derslerini kapsıyor"

Yaşar Yılmaz

Öğrencilerin yılların birikimini LGS'de göstereceğini vurgulayan Yılmaz, "LGS, öğrencilerimizin ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavıdır. Öğrencilerimizin şu an itibariyle girecekleri liseyi belirleyecekleri akabinde ise girecekleri üniversiteleri belirleyecekleri bir sınav olacaktır. Bu sene itibariyle depremden dolayı sadece birinci dönem derslerini kapsamaktadır. Eğitim bir süreçtir, öğrencilerimiz yıların birikimini bu sınavda göstermiş olacaklar." dedi.

"Öğrenciler gidip sınava girecekleri okulları görsünler"

LGS sınavı öncesi yapılması gerekenleri anlatan Yılmaz, "Sınav Pazar günü saat 09.30 da başlayacak ve 2 oturum olarak yapılacak. Birinci oturumda sözel bölüm, ikinci oturumda sayısal bölüme yönelik sınav olacak. Öğrencilerimiz artık son günlerindeler, bu gün ve yarın son denemelerini yapmaları gerekir. Cumartesi günü bir şeyle meşgul olmasınlar aileleriyle güzel vakit geçirsinler. Daha sonra gidip sınava girecekleri okulları görsünler, hatta sınıflarına girip sıralarına oturup bir 10 soruluk deneme çözsünler. Cumartesi akşamı normal bir günmüş gibi strese girmeden uyusunlar. Sabah kalktıklarında kahvaltılarını çok ağır veya çok hafif olmayacak şekilde yapsınlar. Aileleriyle birlikte sınava girecekleri okula gitsinler. Saat 09.30 da sınav başlayacağı için saat 09.00 da orda olmaları gerekiyor." diye konuştu.


"Öğrencilerimiz kendilerini hazır hissettikleri dersten başlasınlar"

LGS'de zaman kaybına girilmemesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Öğrencilerimiz sözel sınavından çıktıktan sonra ara oturumda kesinlikle soruların yorumunu yapmasınlar. Verilen 45 dakikalık arada iyice dinlensinler, sağlıklı bir şekilde sayısal sınavlarına girsinler. Öğrencilerimiz mutlaka sözel veya sayısal bölümünden kendilerini hazır hissettikleri dersten başlasınlar. Takıldıkları soru üzerinde çok vakit harcamasınlar. Takıldıkları sorulara bir tik atarak diğer soruya geçsinler. Süreleri kalacaktır ümit ediyorum daha sonra takıldıkları sorulara geçsinler. Zaman kaybına girmesinler LGS' de aynı zamanda süreyi de güzel kullanmak gerekiyor." şeklinde konuştu.

"LGS sınavında kolay ve zor sorular var"

LGS'de zor soruların sınavda belirleyici olacağını belirten Yılmaz, "LGS sınavında kolay ve zor sorular var. Zor sorular belirleyici sorulardır ama kolay sorulara 'bu kadar kolay olur mu?' demesinler mutlaka o soruların üzerinde dursunlar. Paragraf sorularını veya uzun soruları okumadan geçmesinler. Öğrencilerimiz bazen matematik derslerinde bazı sorularda takılıyorlar bir bakıyorlar ki vakit çok az kamış sonra diğer derslere vakit kalmıyor." ifadelerini kullandı.

"Öğrencilerimiz kendilerini her alanda yetiştirmenin yollarını arasın"

Yılmaz, son olarak şunları söyledi:

"Ülkemiz bir felaketten geçti, deprem felaketi ve sel felaketi yaşadık bundan dolayı öğrencilerimiz morallerini bozmasınlar. Öğrencilerimize öncelikle sağlık, sıhhat, afiyet ve başarılar diliyoruz. İnanıyorum ki öğrencilerimiz gönüllerinden geçen yere İnşallah yerleşecekler. Öğrencilerimiz kendilerini her alanda ve her zamanda yetiştirmenin yollarını arasınlar. 2023 LGS sınavında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.