Lice’de 424 bin 300 kök kenevir ele geçirildi

Lice’de 424 bin 300 kök kenevir ele geçirildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 23 Haziran’dan başlayan operasyon kapsamında 424 bin 300 kök uyuşturucu madde yapımında kullanılan kenevir bitkisi ele geçirildi.

Lice’de 23 Haziran’da PKK’ye ve onun finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucuyu ele geçirmek amacıyla yapılan operasyonda piyasa değeri 8 milyon 500 bin TL olan 424 bin 300 kök kenevir ele geçirildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinde yapılan açıklamada, “Lice ilçesi Karahasan Mahallesi Hamuk komu kırsalında 10 farklı (kamu arazisinde) noktada yaklaşık olarak (22) dönüm araziye ekili vaziyette, hasat yapıldığı zaman yaklaşık 8 bin500 kilo kubar esrar elde edilebilecek ve piyasaya sürüldüğünde yaklaşık (8 milyon 500 bin TL maddi çıkar sağlanabilecek olan yaklaşık 424 bin 300 kök uyuşturucu madde yapımında kullanılan kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.” denildi.

Açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen kenevir bitkileri İl Tarım Müdürlüğünden gelen yetkililer nezaretinde sökülmek ve sonrasında yakılmak suretiyle imha edildiği belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.