Lice’de 6 PKK’li öldürüldü

Lice’de 6 PKK’li öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dün düzenlenen operasyonda 6 PKK’linin öldürüldüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde ‘önemli yurtiçi olaylar’ ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Mardin, Şırnak ve Diyarbakır’daki operasyonlarda dün itibariyle 15 PKK’li öldürüldü.

Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda 5 PKK’li öldürülürken  operasyonda toplam öldürülen PKK’li sayısı 292 oldu. İlçede 15 el yapımı patlayıcı imha edilmesiyle toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 638’e yükseldi.

Şırnak’taki operasyonda ise dün 4 PKK’linin öldürülmesiyle toplamda öldürülen PKK’li de 250’ye yükseldi. Kentte ayrıca iki av tüfeği, 500 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, dört roketatar mühimmatı, dört el bombası ve üç gaz maskesi ele geçirildiği 30 el yapımı patlayıcı da imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı böylece 734 oldu.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde icra edilen operasyonda 6 PKK’linin öldürüldüğü belirtildi.

 Öte yandan, Tunceli Pülümür’de icra edilen operasyonda tespit edilen dört ayrı mağarada; bir av tüfeği, 120 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir el bombası, iki el dürbünü, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 250 kg amonyum nitrat, 10 m saniyeli fitil, 20 adet elektirikli fünye, 30 kg gıda malzemesi ve çok miktarda muhtelif giyim ve temizlik malzemesi ele geçirildi.

Hakkâri Yüksekova’da devam eden ayrıntılı arama faaliyetlerinde ise dört av tüfeği, 60 kg amonyum nitrat ve 21 paket havai fişek ele geçirildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.