Lice'de bomba, mühimmat ve uyuşturucu madde ele geçirildi

Lice'de bomba, mühimmat ve uyuşturucu madde ele geçirildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde devam eden operasyonlarda çok sayıda el yapımı bomba, uyuşturucu madde ve mühimmat ele geçirildi.

Lice ilçesinin kırsal bölgelerinde PKK’ye yönelik yapılan operasyonlarda çok sayıda el yapımı bomba, uyuşturucu madde, silah ve mühimmat ele geçirildiği, olayla ilgili gözaltına alınan 12 şüpheliden 6’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “6 farklı alanda toplam 6 adet 12 kilogramlık tüp, 3 adet 2 kilogramlık küçük tüp, bin 120 metre kablo kullanılarak uzaktan komuta ile patlama düzenekli ucunda pil bloklu tuzaklanmış 8 adet el yapımı bomba, 2 adet basmalı düzenek ile tuzaklanmış el yapımı bomba, 2 adet uzaktan komutalı ve kablolu sistem ile tuzaklanmış el yapımı bomba 3 adet bir kilogramlık patlayıcı (100 gram. C4, 900 gram Amonyum nitrat içeren), el yapımı bomba yapımında kullanılan bir adet 12 kilogramlık tüp, 3 adet küçük tüp, 270 metre kablo, 2 adet ucu boş kablo hattı el yapımı bomba düzeneklerini hazırlamak maksadıyla kullanılan malzemeler, toplam 185 kilogram yaşam malzemesi, bir adet dürbün, 2 adet akü, 3 adet sırt çantası,5 adet şemsiye,  örgüt kıyafetleri, örgütsel doküman, barınma malzemeleri ve sığınak yapımında kullanılan malzemeler yerinde imha edilmiştir.” denildi.  

Ayrıca açıklamada, Lice ilçesine bağlı olan, Bağlan, Çağdaş, Dibekköy, Ortaç, Yolçatı, Boyunlu, Varlık köyleri ve kırsalında yapılan aramalarda, piyasa değeri yaklaşık 16 milyon 573 bin 500 TL bir ton 305 kilogram toz esrar piyasa değeri yaklaşık 10 milyon 638 bin 400 TL bir ton 744 kilogram kubar esrar, 4 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet tabanca, 10 adet muhtelif şarjör, 386 adet muhtelif fişek, 5 adet ruhsatsız av tüfeği, bir adet el bombası, 2 adet gündüz görüş dürbünü, bir adet tablet bilgisayar, bir adet elektronik terazi ele geçirildiği ifade edildi.

Olayla ilgili olarak şüpheli 12 kişin gözaltına alındığı, gözaltına alınan şüphelilerden 6’sının çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi. (İLKHA) 




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler