Lice'de kan davası barış yemeği ile sona erdi

Lice'de kan davası barış yemeği ile sona erdi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde husumetli iki aile arasında yıllardır süren kan davası düzenlenen barış yemeğiyle noktalandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Tepe Mahallesinde husumetli iki aile arasında yıllardır süren kan davası, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun katılımıyla düzenlenen barış yemeğinde noktalandı.

Ömer Yakut'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan barış yemeği programında konuşan Güzeloğlu, "Üç ayların rahmet ve mağfiret ikliminde bugün peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır'da imanımızın, inancımızın ve ahlakımızın bize emrettiği bir buluşmadayız. İnsanların en hayırlısının insanlara faydası dokunan ve insanlara katkısı bulunanlar olduğuna inanan bir dinin mensuplarıyız. Haksız yere bir can almanın bütün insanlığı katletmek derecesinde bir günah olduğuna inanan bir dinin mensuplarıyız. Bir kötü sözün bin türlü iyiliği yok edeceğini, kırılan bir kalbin asla onarılmayacağını bilen bir medeniyet geçmişine sahibiz." dedi.

Güzeloğlu, "Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in 'Ben ancak güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' beyanını takip etmek mecburiyetindeyiz. Şüphesiz ki bütün bu temel düsturları, inanan bir Müslüman olarak bu doğrultuda hareket etmek, hal ve hareketlerimizi, yaşamımızı bu çerçevede düzenlemek mecburiyetindeyiz. Çünkü bunlar aynı zamanda insanın ve toplumun huzurunu, mutluluğunu, esenliğini sağlar. Bir toplumun huzurunu, vicdan muhasebesi sağlar. İnsan, aklıyla zengin ve insan olan bir varlıktır. Akıl Cenab-ı Allah'ın her insana ve inanana verdiği bir nimet ve aynı zamanda mesuliyettir. Aklımızla hareket etmek ve şüphesiz bu çerçevede hayatımızı tanzim etmek zorundayız. Aklımız ve inancımızda bize doğruyu emrediyor." şeklinde konuştu

Konuşmanın ardından husumetli iki aile Kur'an-ı Kerim altından geçerek dualar ve salavatlar eşliğinde tokalaşıp, sarılarak barıştı.

Barışın ardından Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler öğlen yemeğine katıldı. Yemekten sonra İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır'ın duaları ile barış yemeği son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.