Lice'de Karakol önünde duran kadın eylemi

Lice'de Karakol önünde duran kadın eylemi

Lice'de olayların çıktığı karakol önünde bir araya gelen Medeni Yıldırım’ın annasi Fahriye Yıldırım ve Yonca S. durma eylemi başlattı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde karakol protestosu sırasında açılan ateşle hayatını kaybeden Medeni Yıldırım'ın annesi Fahriye Yıldırım ile Ankara'dan gelen Yonca S. olayın meydana geldiği Kayacık Jandarma Karakolu önünde "duran kadın" eylemi yaptı.
   
Fahriye Yıldırım, oğlunun faillerinin bulunmasını isteyerek, "Oğlum karakol yapımını protesto etmek için buradaydı. Olaydan iki gün önce köye gelmişti. Dilerim oğlumun ölümü son ölüm olur. Biz barış ve çözüm istiyoruz. Bu köyde karakol yapılmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Yonca S., "duran kadın" eylemi için Ankara'dan geldiğini belirterek, daha önce de Gezi Parkı'na yönelik çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün hayatını kaybettiği yerde 30 saatlik durma eylemi yaptığını söyledi.
Haberin devamı ↓reklam

Sarısülük'ten birkaç gün sonra da Medeni Yıldırım'ın hayatını kaybettiğini ifade eden Yonca S. faillerin bulunmasına katkı sunmak ve annelerin acısını paylaşmak için Kayacık köyüne geldiğini belirtti.

Yonca S. amacının farkındalık yaratmak olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi: "Bu gençler orantısız güç kullanılarak hayatını kaybetti. Faillerin bulunmasını istiyorum. Bu nedenle eylemi Medeni Yıldırım'ın annesi Fahriye Yıldırım ile yapıyorum. Eylemimiz yarın sabaha kadar sürecek. Ethem Sarısülük'ün kardeşinin buraya gelmesinden sonra yapacağımız ortak basın açıklaması ile eylemi sona erdireceğiz."

28 Haziran'da Kayacık köyünde gerçekleştirilen karakol protestosunda olaylar çıkmıştı. Jandarmanın ateş açması sonucu Medeni Yıldırım hayatını kaybetmiş, 9 kişi de yaralanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.