Lice'de Karakol protestosunda kan döküldü: 2 ölü

Lice'de Karakol protestosunda kan döküldü: 2 ölü

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Kayacık Köyü'nde yeni karakol binası yapımına karşı protesto gösterisi yapan BDP'lilerin üzerine ateş açıldı. Olayda iki köylü hayatını kaybetti, 3'ü silahla olmak üzere 10 kişi yaralandı.

BDP’li 200 kişilik grup, saat 15.00 sıralarında Lice’ye 20 km mesafede Kayacak Jandarma Karakolu önünde toplanarak, köyde güçlendirilmiş yeni karakol binası yapımını protesto etti. Yapılan basın açıklamasından sonra bir grup, işçilerin kaldığı ve yanıcı maddelerin bulunduğu çadırlara molotof kokteyli attı. Tiner ve boya gibi yanıcı maddelerin bir anda parlamasıyla çevrede büyük panik başladı. Karakoldan kalabalığın üzerine ateş açılması sonucu Lice Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ortaç Köyü nüfusuna kayıtlı Medeni Yıldırım ile ismi henüz öğrenilemeyen bir kadın hayatını kaybetti. Olayda Yalaza Köyü nüfusuna kayıtlı Veysi Özmal , Nebi Aslan, Ronida Pervane silahla, 7 köylü de arbede sırasında yaralandı.

BDP'Lİ VEKİLLER DİYARBAKIR'DA TOPLANDI

Durumu ağır olan Ronida Pervane Diyarbakır Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılırken, BDP’li vekiller Diyarbakır’da acil toplantıya çağrıldı. BDP İl Örgütü’nde oluşturulan kriz masasına BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak başkanlık ederken, olayın duyulması üzerine milletvekilleri Leyla Zana ve Aysel Tuğluk da il binasına geldi. Lice’de gerginlik devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.