Lice'de PKK'lilere ait mühimmat ele geçirildi

Lice'de PKK'lilere ait mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, PKK'ye yönelik yapılan operasyonlarda, mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Dibekköy ve Yolçatı köyü mülki sınırları içerisinde PKK'ye yönelik yapılan operasyonlarda mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

Lice ilçesi Dibekköy ve Yolçatı köyleri mülki sınırları içerisinde, 20 Mart 2017 Pazartesi günü başlayan operasyonun tamamlandığı bildirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada,  PKK’ye ait: 2 adet g-3 piyade tüfeği, 2 adet ak-47 kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet m-1 piyade tüfeği, bir adet keskin nişancı dürbünü, 5 adet ak-47 kaleşnikof piyade tüfeğine ait yedek parça, toprağa gömülü vaziyette terörist Mahsun Korkmaz’a ait bir adet heykel, 2 adet rüzgâr ölçer, bir adet örgüt kimliği,  bir adet frekans tespit cihazı, 40 çift mekap ayakkabı, bir adet sim kart, 20 adet tıbbi malzeme, 650 kilo muhtelif yiyecek maddesi ve çok sayıda yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, " BTÖ mensuplarına ait 2 sığınak ve bir doğal mağara tespit edilmeyi müteakip kullanılamaz hale getirilmiş, mağara ve sığınaklar içerisinde bulunan yaşam ve giyim malzemeleri Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince yerinde imha edilmiş, teroristlerce450 kilo amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanılarak tuzaklanmış 6 adet EYP düzeneği, 10 adet mutfak tüpü, 500 metre kablo, 2 adet pil bloğu tespit edilmeyi müteakip, Patlayıcı Madde İmha Timi marifetiyle yerinde tahrip edilmiştir." Denildi. İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.