Lice’de PKK’ye ait 2 sığınak bulundu foto

Lice’de PKK’ye ait 2 sığınak bulundu foto

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde ortaya çıkarılan PKK’ye ait sığınaklarda çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme, uyuşturucu ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Operasyonların devam ettiği Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’ye ait 2 sığınakta çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme, uyuşturucu ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Lice’de PKK’ye ait sığınaklardan çok sayıda malzemenin ele geçirildiği belirtildi.

Bir kişinin gözaltına alındığının ifade edildiği açıklamada operasyonda ele geçirilen malzemeler şöyle sıralandı:

“Variller içerisinde toprağa gömülü vaziyette 770 adet BTÖ mensuplarına ait kıyafet, bir ton 100 kilogram kubar esrar elde edilebilecek 55 bin kök kenevir, 30 adet EYP yapımında kullanılan tüp (20 adet büyük, 10 adet küçük), çok sayıda EYP yapmak için kesilmiş tüplere ait parça, çok sayıda EYP yapmak için kullanılan boş şişeler, çok sayıda EYP yapmak için kullanılan kesilmiş fitil parçaları, 8 adet ocak, 3 ton muhtelif gıda ve yaşam malzemesi, Bölücü Terör Örgütüne yeni katılanları eğitmek maksadıyla hazırlanmış bir kütüphane, 300 adet örgütsel doküman” (İLKHA)

 






























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.