Lice’de silah ve mühimmat ele geçirildi

Lice’de silah ve mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde devam eden operasyonlarda, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır’ın Kulp, Lice, Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il  sınırı arasında bulunan bölgede, 5 Mart Pazar günü PKK’ye yönelik başlatılan operasyonda, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden operasyona ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 2 gün içerisinde 4 köy ve mezrasında aramaların yapıldığı belirtildi.

Yapılan aramalarda, 43 evde bir adet ruhsatsız av tüfeği, 25 kilo amonyum nitrat, 105 kilo kubar esrar, 73 kilo toz esrar  ve 178 uyuşturucu maddesi ele geçirildiği ifade edildi.

Bir şüphelinin gözaltına alındığına yer verilen açıklamada, 28 yol kontrol noktasında, 284 aracın ve 641 şahıs sorgulamasının yapıldığı ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda operasyon başlangıcından bugüne kadar ele geçirilen malzemeler şöyle sıralandı:

“3 adet M-16 piyade tüfeği, 10 adet Kaleşnikov piyade tüfeği, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir PKMS (Bixi) Makineli tüfek, 31 adet muhtelif şarjör, bin 91 adet muhtelif fişek, 12 adet el bombası, 2 adet Glock marka tabanca, bir adet Yaesu marka el telsizi, bir adet Yaesu marka sabit telsiz ve çok sayıda örgütsel doküman.”

Açılamanın devamında, aramalarda, 15 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldığı 10’unun tutuklandığına yer verilen açıklamada, ayrıca askerlik yoklama kaçağı oldukları tespit edilen 44 şahsın yakalanarak askerlik kanunu gereğince tebligatlarının yapıldığı ifade edildi.

Operasyonda bombalı araç yapımında kullanılacağı iddia edilen 7 aracın ele geçirildiği belirtilen açıklamada, PKK’ye ait 7 sığınak, 9 barınak ve 6 mevzinin tahrip edildiği, mevzi ve sığınaklarda ele geçirilen yaşam ve giyim malzemelerinin savcılık talimatı doğrultusunda imha edildiğine yer verildi.

Açıklamada, PKK tarafından 425 kilo amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanılarak tuzaklanmış 5 bomba ile 21 adet mutfak tüpünün imha edildiği, bir ton 148 kilo toz esrar, 818 kilo kubar esrar olmak üzere toplam bir ton 966 kilo uyuşturucu madenin ele geçirildiği belirtildi. (İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.