Lice'de uyuşturucu baskınları yeniden başladı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde insansız hava araçları ve helikopterler eşliğinde uyuşturucu baskınları yeniden başlatıldı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde insansız hava araçları ve helikopterler eşliğinde bugün sabaha saatlerinde uyuşturucu baskınları başlatıldı.

Diyarbakır valiliğinden yapılan açıklamada, " Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Lice İlçesi Ortaç ve Yalaza Köyü arazisinde, terör amaçlı uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan şahıslara yönelik olarak, 24 Eylül günü operasyon başlatılmıştır" denildi.

Açıklamada, "Baskınlarda, Jandarma Özel Harekat ve Komando Timi ile Polis Özel Harekat Timi tarafından güvenlik tedbirlerini içeren çember oluşturulmuş, İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Adli Jandarma ekipleri tarafından uyuşturucu madde arama faaliyetleri başlamıştır" şeklinde belirtildi.

Baskına, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığınca genel maksat helikopterleri, taarruz helikopterleri, insansız hava aracı ve zırhlı araçlarla destek verildiği belirtilen açıklamada, "Operasyon ile ilgili adli işlemler, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Terör Amaçlı Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kaçakçılığı soruşturma dosyası çerçevesinde verilen yetkiler kapsamında yürütülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.