Lice'deki tanker faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı artabilir

Lice'deki tanker faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı artabilir

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası başkanlarına bilgilendirmede bulunan Dicle Üniversiteleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, durumun ağır ve kritik olduğunu ve hayatını kaybedenlerin sayısının artabileceğini söyledi.

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yoldan çıkarak devrilen akaryakıt tankerinin patlamasıyla gerçekleşen faciada, yaralanan vatandaşların durumları hakkında bilgi almak için, Dicle Üniversitesi Hastaneleri ve Araştırma Hastanesi Başhekimliklerini ziyaret etti.

 

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcıları Metin Aslan, Mesut Altın ve Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal öncelikle Dicle Üniversiteleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan'ı ziyaret ederek, yoğun bakımda yatan hastaların durumu hakkında bilgi aldılar.

 

Prof. Dr. Alan, toplamda yedi hastanın yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirterek, dördünün durumunun ağır olduğunu belirtti.

 

Olay anında hastaneye gelen vakaların, ambulans helikopter ve uçaklarla farklı şehirdeki hastanelere nakledildiğini belirten Alan, yaşanan facianın boyutlarının çok büyük olduğunu ve hayatını kaybedenlerin sayısını artabileceğini belirtti.

 

Sonrasında Araştırma Hastanesi'ne geçen heyet burada da Başhekim Yardımcısı Uzman. Dr. Ali İhsan Sert'ten tedavi gören hastalar hakkında detaylı bilgi aldılar.

 

Ziyaretler sonrası ortak açıklama yapan Ahmet Sayar ve Ebubekir Bal, ilk günden itibaren yaşanan facia ile ilgili yetkililerle fikir alışverişinde bulunduklarını ve her iki hastanedeki sağlık görevlilerinin de gerçekten özverili bir çalışma yürüterek vatandaşların sağlık durumlarıyla ilgilendiklerini belirtti.

 

Sayar ve Bal yaşanan faciadan dolayı çok büyük üzüntü duyduklarını belirterek, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralanan vatandaşlara acil şifa dileklerinde bulundular. İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.