Lisanslı depoculuk bölge üreticileri için büyük avantaj

Lisanslı depoculuk bölge üreticileri için büyük avantaj

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, lisanslı depoculuk desteklemesinin bölge üreticileri için büyük avantaj olduğunu belirtti.

Üreticilerin sağlıklı ve sigortalı depo imkânına kavuşmasını, ürünlerini fiyatların düşük olduğu hasat dönemlerinde ellerinden çıkarmak zorunda kalmamasını, tarıma dayalı ticaret ve sanayi sektöründeki işletmelerin ihtiyaç duydukları ürünler için depo inşa etmeksizin talep edilen miktar, tür ve kalitedeki ürüne istenen zamanda kolaylıkla ve güvenilir bir şekilde ulaşabilmelerini amaçlayan lisanslı depoculuk sisteminin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla "Lisans Alarak Faaliyet Gösteren Depolarda Muhafaza Edilen Tarımsal Ürünler için Kira, İlave Kira, Nakliye ve Analiz Ücreti Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında Tebliğ" 27 Ekim 2018 tarih ve 30578 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, lisanslı depoculukla ilgili toplantı gerçekleştirildi.

İl Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar yaptı.

Atalar, "Lisanslı depoculuk bölgemiz üreticileri için büyük avantaj. Lisanslı depoculuk desteklemesiyle bölge üreticisi ürününü sağlıklı koşullar altında muhafaza ederek, hasat döneminden hemen sonra düşük ücretle elden çıkarmak zorunda kalmayacak. Bu nedenle üretici, ürününü maksimum kâr sağlayacağı fiyat üzerinden piyasa koşullarına sunabilecek." dedi.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Pazarlama Dairesi Başkanı Özgür Akif Tel ise lisanslı depo işletmelerine 2014 yılından bu yana Ticaret Bakanlığınca kira desteği şeklinde ödeme yapıldığını bildirdi.

Bu ödemelerin tarımsal desteklemeler bütçesinden karşılandığı ancak 2018 üretim yılından başlamak üzere Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütüleceğini kaydeden Tel, üretici ve üretici örgütlerine ilave kira, nakliye ve analiz desteklemeleri başvurularının il veya ilçe tarım ve orman müdürlükleri tarafından yapılacağını ifade etti.

Toplantıda; Adıyaman, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Hakkâri, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Batman, Şırnak ile Diyarbakır tarım ve orman il müdürlüklerince katılım sağlayan personellere yönelik bilgilendirme yapıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.