Lise öğrencileri Kudüs’e gitmek için kermes açtı

Lise öğrencileri Kudüs’e gitmek için kermes açtı

Mardin’de lise öğrencileri, Kudüs’e gidebilmek için okul bahçesinde kermes düzenledi.

Mardin Şakir Nuhoğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, her yıl geleneksel hale getirdikleri örnek kermeslerini bu yıl Kudüs’e gitmek için açtı.

Geçen yıl düzenledikleri kermes ile elde ettikleri geliri, kura ile belirledikleri iki öğrenciyi umreye göndermekte kullanan öğrenciler, bu yılın geliri ile de Kudüs’e gönderecekleri kişiler için kura çekecek.

Okul bahçesinde açılan kermese öğrenci ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.  

Okul öğrencisi Gazal Yaşar, kermesten elde edilecek gelir ile bir veya iki arkadaşlarını Kudüs’e göndereceklerini söyledi.

Yaşar, “Kudüs’e gidecek arkadaşımızı kura ile belirleyeceğiz. İnşallah o kutsal topraklara gidecek arkadaşımız bizim için dua edecek, sonra da gelip gördüklerini bize anlatacak.” dedi.

Kudüs’e gidebilmek için kermes açtıklarını kaydeden öğrencilerden Sabahat Acar, Kudüs’e sahip çıkılması gerektiğini anlattı.

İmkânı olan herkesin Kudüs’e gitmesi gerektiğini kaydeden Acar, sadece Kâbe değil Kudüs’ün de Müslümanların olduğunu söyledi.

Acar, “Mescid-i Aksa’yı o halde bırakmamız lazım, herkes elinden geldiğini yapması gerekiyor. Müslümanlar olarak, Mescid-i Aksa’yı eski haline getirmemiz lazım. Orası Müslümanlarındır ve öyle kalacak.” dedi.

Okul öğretmenlerinden Mehmet Nezir Dinç ise geçen yıl iki öğrencilerini umreye gönderdiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Bizler her yıl bu gibi kermesler düzenliyoruz ve her yıl öğrencilerimizi farklı kutsal beldelere gönderiyoruz. Örneğin geçen yıl iki öğrencimizi umreye göndermiştik. İnşallah bu yıl Kudüs’e göndereceğiz. Bu şekilde öğrencimizin Kudüs’ü tanımasını arzuluyoruz. Oradaki olayları birebir şahit olacak ve gelince buradaki arkadaşlarını anlatacak.”

Kermesin akşama kadar açık kalacağı belirtildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.