Lise yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor

Lise yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor

TEOG puanları esas alınarak yapılan lise yerleştirme tercih sonuçları bugün açıklanacak.

TEOG puanlarının açıklanmasının ardından tercihlerini yapan öğrencilerin heyecanla beklediği lise yerleştirme sonuçları bugün saat 16.00'da www.meb.gov.tr adresinden açıklanacak. Öğrenciler, hangi okula yerleştiğini TC numaralarını öğrenebilecek.

Aldığı puanla tercihlerinden birine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Açık lisede okumak istemeyen öğrenciler Bakanlığın belirleyeceği tarihlerde boş kontenjanlara nakil için başvurabilecek.

Yerleştiği okulu da istemeyen öğrenciler de 3 dönem halinde açılacak nakiller için tercih yapılacak. İlk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. İkinci nakil başvuruları 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. Üçüncü nakil tercih başvuruları ise 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak.

Son olarak il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de açıklanacak.

Yerleştirme işleminin tamamlanmasının ardından 14 Eylül´de ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime başlanacak.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler