‘Liseli Gençler Efendimizin İzinde’

‘Liseli Gençler Efendimizin İzinde’

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şubesi ‘Liseli Gençler Efendimizin İzinde’ adlı Siyer-i Nebi yarışması düzenledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Türkiye genelinde organize edilen ‘Liseli Gençler Efendimizin İzinde’ adlı Siyer-İ Nebi yarışması Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

Yapılan organizasyon hakkında bilgi veren AGD Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdurrahman Ergin, amaçlarının Peygamber Efendimizin hayatını gençlere ulaştırmak olduğunu belirtti. Diyarbakır merkez ve tüm ilçelerindeki 2 binin üzerinde kayıt alındığını ifade eden Ergin, “Diyarbakır merkezde 4 okul ve ilçe de bulunan 4 okul olmak üzere toplamda 8 okulda sınav yapıldı. Günümüz şartlarında böyle bir çalışma yapmak zor. Ancak Efendimizin hayatı için ne kadar fedakârlık, çalışma yapsak yine de az gelir. Çünkü O âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir” dedi.

“Kurtuluşun yolu, Kur’an-ı Kerim ve Efendimizin hayatıdır”

“Gençlerimize çok fazla olumsuz davranışlar aşılanıyor.”diyerek sözlerini sürdüren Ergin,  “Bizler de gençleri ifsada yönlendirmelerine karşı ıslaha sürükleme çabası içindeyiz. Gerçek manada barışı, huzuru, adaleti, iyilik ve güzelliği elde etmek istiyorsak bunun yolu Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin (sav) hayatıdır. Gençlerimiz maalesef büyük bir ahlaki ve manevi buhran içerisindeler. Bunu önlemenin yolu, Kur’an-ı Kerim’e bağlanmaktan ve Efendimizin hayatına bakmaktan geçiyor” ifadelerini kullandı.

Ergin yarışmada dereceye girenlere verilecek hediyeleri de şu şekilde açıkladı:

Birinciye: Umre ödülü

İkinciye: Bilgisayar

Üçüncüye: Cep telefonu (Ali Fidancı/İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.