Liseli öğrencilerinden Kutlu Doğum etkinliği

Liseli öğrencilerinden Kutlu Doğum etkinliği

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Ağrı’da liseli öğrenciler tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Ağrı Nurettin Dolgun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle okul Konferans Salonunda Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Okul öğrencilerinin düzenlediği etkinliğe öğrencilerin yanı sıra vali yardımcısı, il milli eğitim müdürü, okul idarecileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 Hüseyin Taştan adlı öğrencinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlid-i şerif ile devam etti. Ardından okul Müdürü M.Fatih Karaoğlan açılış konuşmasını yaptı.

Okunan şiirlerin ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan “Peygamberi tanıyor musun” adlı tiyatro gösterimi yapıldı. Etkinlik boyunca öğrenciler sık sık salâvatlar getirdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörü M.Ali Ortaç, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed’in (sav) Kutlu Doğumu’nun  Nisan ayı boyunca her tarafta kutlandığını, düzenlenen etkinliklerin amacının ise peygamberi halkın gündeminde tutmak olduğunu söyledi.

Ortaç,  konuşmasının devamında şunları ifade etti: “Günümüz Müslümanlarının, yani bizlerin ashaptan farklı olmasının nedeni bildiklerimizi yaşamamamızdır. Bizlerin de Resulullah’ın getirdiği mesajı sahiplenip, hayatını yaşamaya çalışmamız gerekir. Hepimiz Hz. Adem’in çocuklarıyız hiç kimse bir diğerinden üstün değildir, üstünlük ancak günahlardan kaçınmakla yani takvayla mümkündür. Müslümanlar yaşamlarındaki sıkıntıların bitmesini istiyorlarsa birbirlerine karşı kin ve düşmanlığı bırakmalıdırlar. İşte o zaman asr-ı saadet dönemini yeniden yaşayabiliriz.”

Etkinlikten sonra davetlilere yöresel Halise yemeği ikram edildi. Program yemeğin ardından son buldu.  (İLKHA)

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler