Londra'da kardeşlik bayramı

Londra'da kardeşlik bayramı

İngiltere'nin Başkenti Londra'da bulunan Said Nursi Camiinde, her ırktan Müslümanın iştirak ettiği Bayram Namazı kardeşlik rüzgarları estirdi.

LONDRA-Sabahın erken saatlerinden itibaren Londra'nın değişik bölgelerinden bir araya gelen Müslümanlar Ramazan Bayramını büyük bir heyecanla idrak etti.

 

Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Londra'nın kuzeyi ve doğusundaki camiler, sabahın erken saatlerinden itibaren dolup taşmaya başladı.

 

Nur Kültürel Eğitim Derneği bünyesinde İslami faaliyetlerine devam eden Said Nursî Camiinde Bayram heyecanı erken saatlerde başladı.

 

Namaz öncesi gelenlere hitap eden Abdulvahap Hoca, Müslümanların yaşadığı sıkıntıların ana sebebinin birlik olmaktan uzak kalmalarından kaynaklandığına vurgu yaptı.

 

Büyük bir heyecan içinde birçok dil ve ırktan müslümanın omuz omuza kıldığı Bayram Namazının ardından, bir hutbe veren Abdulvahap Hoca, Müslümanlar arası vahdetinin gerekliliğine vurgu yaparak, "Bugün başta Mısır ve Suriye olmak üzere bütün İslam coğrafyasında yaşananlar hepimizin sorunudur. Bugün, en içten samimi duygularımızla birbirinize sarılıp kenetlenerek en güzel kardeşlik örnegi göstermemiz gerekir" dedi.

 

Duygulu anlara sahne olan Bayramlaşma, birçok değişik ırktan müslümanı kucaklaştırdı.

 

Said Nursi Camii Yönetim Kurulu tarafından cemaate yapılan ikram esnasında sohbet edildi, hasret giderildi. (Tayyip Bakır - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.