Londra’da kutlu doğum etkinliği 2015 Avrupa peygamber sevdalıları

Londra’da kutlu doğum etkinliği 2015 Avrupa peygamber sevdalıları

İngiltere’nin başkenti Londra’da “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Londra'da Said Nursi Camii ve Nur Kültürel Eğitim Derneğinin Avrupa Peygamber Sevdalıları birlikte organize ettiği “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği, büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

Bu sene 4’üncüsünün düzenlendiği program, Molla Selim hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sanatçı Mehmet Zeki, gençlerden oluşan koro eşliğinde okuduğu Kürtçe, Türkçe ve Zazaca ilahiler büyük bir ilgiyle dinlendi.

Said Nursi Camii kadın kolları tarafından yetiştirilen ve hazırlanan Ravza ilahi grubunun okuduğu ilahiler, katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Said Nursi Camii adına Talip Demir'in yaptığı Kürtçe ve Türkçe açılış ve selamlama konuşmasında, Resulullah’ın (as) önderlik vasfına vurgu yaptı. Demir, "Ya Resulullah biz seni yegâne önder bildik. Ya Resulullah biz seni yegâne rehber edindik.  Ya Resulullah biz seni canımızdan öte can, yegâne sevdamız bildik. Ya Resulullah senin yolunda yürümeyen, tüm ideolojileri tüm liderleri reddettik ve yine reddediyoruz. Ve bunu tüm dünyaya böyle ilan ediyoruz." dedi.

Kürtçe mevlidi Şerif-in okunmasıyla devam eden etkinlik, daha sonra İngiltere Milli görüş Teşkilatı adına Erol Öztürk, UETD adına Muttalip Ünlüer ve Tottenham milletvekili adayı Turhan Özen birer selamlama konuşması yaptı.

Günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yapan Avrupa Âlimler Birliği Başkan yardımcısı Abdulvahap Yıldız, bu tür etkinliklerin Resulullah’a (as) olan aşkın ilanı olduğunun altını çizerek, sahabenin Peygamber aşkından kesitler paylaştı. Yıldız, nübüvvetin geldiği çağın durumuna da değinerek Peygamber’in (as) insanlığa getirmiş olduğu değerlerden söz etti.

Program, Abdulvahap Hocanın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.