Lösemiyle ilgili öğrenciler bilgilendirildi

Lösemiyle ilgili öğrenciler bilgilendirildi

​'Lösemili Çocuklar Haftası' dolayısıyla Batman'da lösemiye dikkat çekmek amacıyla okullarda bilgilendirme semineri verildi.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Batman Aile Komitesi tarafından lösemiye dikkat çekmek için "Lösemili Çocuklar Haftası" dolayısıyla "Kim Korkar Lösemiden" kampanyasıyla Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulundaki öğrencilere yönelik semineri verildi.

Her yıl 2-8 Kasım günleri arasında "Lösemili Çocuklar Haftası" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek, lösemiyi gündeme taşıdıklarını belirten LÖSEV Batman Aile Komitesi Mehmet Yusuf Ekinci, yapılan etkinlikler kapsamında kanser hastalıkları ile ilgili öğrencilere seminer verdiklerini söyledi.

Batman'da her yıl çeşitli etkinlikler düzenlemeye çalıştıklarını ifade eden Ekinci, yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi: "Çocukları temizlik konusunda bilgilendirdik. Kanser hastalıkları nasıl meydana geliyor ve kanserin önlemler konusunda bilgilendirdik. Sigara, esrar gibi maddeler ile artık kanserinde bulaştığını söyledik. LÖSEV hakkında bilgi verdik. Verdiğimiz seminer sonrası çocuklara balon ve el broşürleri dağıttık. Ana sınıf çocuklarını da bu kapsamda ziyaret ettik."(İLKHA)  










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.